Hlavní obsah
Zdraví

Záchraná služba má zachraňovat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Vlastní zkušenost se záchranou službou Brno.

Článek

Než jsem začala psát tento článek tak jsem se musela nejprve uklidnit.

Z mojí zkušenosti ze života vím, že ne vše je ideální a jde vyřešit hned bez odkladu. Bohužel, ale existují situace, kdy je nutné vzniklou situaci řešit okamžitě i když nevíte jak.

Představte si situaci, že vaše babička (92 let) upadne a má tržnou ránu 15 cm dlouhou podél celého čela. Hned vám proletí hlavou, že bere léky na ředění krve. Takže může velmi lehce vzniknout opravdu velká ztráta. Zvednete tedy telefon a zavoláte na 155 a všechny potřebné informace nahlásíte operátorovi, který přislíbí sanitku.

Mezitím ošetřují dva členové rodiny babičku, aby do příjezdu nevykrvácela.

Běžím před dům a nepřetržitě sanitku vyhlížím. Sanitka však ani po 20 minutách nikde. Zvednu tedy telefon po druhé, abych vozidlo zaurgovala. Avšak čemu se divím? Operátor mi sdělí, že žádné volné auto nemají. Musíme dle něj vydržet.

Opravdu? Musíme vydržet a nebo máme jiné řešení?

Oblékáme všemi silami babičku, obvazujeme krvácející hlavu a za pomoci dvou rodinných příslušníků velmi pomalu a opatrně nakládáme do auta, které jsme zajistili do 10 minut.

Po 30 minutách tedy babička odjíždí s dcerou a řidičem do nemocnice.

Já tedy volám opět 155, aby vozidlo již neposílali, protože jsme odvoz zajistili sami po své vlastní ose. A žádám operátorku, aby zajistila okamžité ošetření v nemocnici.

V hovoru jsem opravdu nepříjemná, takže nakonec do nemocnice zavolá i přes to, že to odmítá. Díky tomu po hodině po prvním telefonátu na záchranou službu 155 leží babička v ambulanci a čelo jí zašívají.

Tímto článkem jsem chtěla všem říct, že když vzniklou situaci neumí vyřešit odborníci, musíte si prostě poradit sami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám