Hlavní obsah
Sport

Baník Ostrava je opět v krizi. Blíží se konec trenéra Hapala?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Baník Ostrava, jenž vstoupil do nadstavby fotbalové Fortuna ligy jako největší favorit na zisk čtvrtého místa zaručující přímý postup do evropské konferenční ligy, si zadělal na pořádný malér

Článek

Zase krize

Ostravané musí být z výkonu svého klubu přinejmenším v rozpacích. Po celkové přestavbě mužstva museli být nejdříve trpěliví, než se tým sehraje, což bylo vidět i na hřišti, jenže ono se to tak nějak nedaří na trvalo.

Celou sezónu Baník střídal lepší výkony s těmi horšími a neustále se trápí v koncovce. Žádný tým Fortuna ligy nepotřebuje tolik šanci a střel na jeden gól jako Ostravané, s výjimkou klubů ze dna tabulky.

Pavel Hapal

Hapal přišel do Baníku na podzim loňské sezony jako náhrada za Pavla Vrbu, kterému se štace v Ostravě vůbec nepovedla, a tým se potácel na dně. Ostrava nakonec hrála v nadstavbě jen skupinu o udržení, ve které však dominovala.

V letošní sezóně je to sice lepší, ale v posledních šesti zápasech získal Baník jen dva body, v nadstavbě dokonce žádný a po třech kolech v ní má na kontě tři porážky a skóre 1:8. To není zrovna vizitka klubu mířícího do evropských pohárů.

Nový trenér?

Baník nezastírá, že se aktivně rozhlíží po trenérských posilách. Nedá se však očekávat, že by Hapal úplně z klubu odešel. Jako nejpravděpodobnější varianta se tak nabízí součinnost dvou trenérů, popřípadě přesunutí Hapala do role asistenta.

Ač tak či tak, Baník něco v létě udělat musí a o tom, jak závažné budou změny v realizačním týmu rozhodne i zápas proti Slovácku, ve kterém se bude hrát v přímém souboji o evropské poháry, které jsou jasným cílem ostravského celku.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=2&month=0&round=1&type=2

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/clanek/18033-sparta-je-opet-blize-k-titulu-vyhru-nad-banikem-ridil-dvougolovy-birmancevic

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz