Hlavní obsah
Cestování

Jak jsme naletěli Student Agency

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Článek by se klidně mohl jmenovat i Jak jsme neletěli se Student Agency.....

Článek

Ano, opravdu jsme neletěli a ano, opravdu se to stalo s firmou Student Agency, kterou jsem doteď považovala za vrchol důvěryhodnosti.

Asi to chci psát i jako varování pro další důvěřivce, protože při hledání dovolené u moře tohle opravdu není to, co chcete zažít.

Letos padl los na Turecko, máme tam známe, navštívíme je, Turecko není drahé, bude to fajn. Při prvním hledání na běžných vyhledávačích jsme ale zjistili, že jsme trochu zaspali dobu a zájezdy se nám dost zdražily. Jaká byla naše radost, když Student Agency nabízela zájezd o 10 000 Kč levnější, to nebude podfuk, vždyť je to Student Agency, že? Po prvním kontaktování bylo vše krásně růžové, dovolená nám vyhovovala a milá zástupkyně Student Agency pí. P. nám poslala smlouvy a fakturku k proplacení. Fakturka měla splatnost až další den, tak nebylo kam spěchat…..ale tím to vzrůšo teprve začalo. Hned ráno nám paní zástupkyně volala a že prý německá cestovka zvedla ceny. Chvíli jsme si mysleli, že nás se to nijak netýká, máme smlouvu a faktura je splatná až ten den, ale omyl. Týkalo se nás to a jak jsme byli ujišťěni, Němci to takhle dělají pořád a je to prostě normální a ceny nám klidně mohou zvednout i po zaplacení faktury. Z toho jsme byli dost perplex, ale cena se zvedla jen o cca 2 tisíce, ještě pořád to byla dobrá cena, a tak jsme honem zaplatili. O tom, že se může zdražovat i v budoucnu, jsme byli ujištění, že to se skoro nestává, prý… Ještě ten večer nám přišlo potvrzení, že peníze sice dorazily, nicméně v Německu je nějaký problém s registrací a že nás budou informovat.

Podotýkám, že na smlouvě byl jasně uvedený název hotelu a byly tam i uvedené přesné časy odletu a příletu.

A ano, tušíte správně, následující den jsme se dozvěděli, že nejsou letenky. Na šokované otázky typu, jak je možné, že uzavřete smlouvu o dovolené, kde jsou jasně napsané termíny odletu a příletu, jsme se dozvěděli, že sorry jako, Student Agency má podle pí. P. právo termíny měnit. Nabídnuté náhradní varianty byly buď v jiném termínu, na jiné místo nebo 2× tak dražší. Od smlouvy jsme odstoupili.

Vzhledem k dosavadnímu přístupu Student Agency nás ještě čekala bezesná noc, kde jsme si představovali, jak nám bude sděleno, že dle storno podmínek, uvedených malým písmem na 255. straně obchodních podmínek, nám vrátí pouze 50% z částky, ale to se nakonec nestalo.

Poslali nám dobropis na celou částku, ovšem se splatností na začátku srpna, takže do té doby máme smůlu a jinou dovolenou si zarezervovat/zaplatit nemůžeme. Člověk neví, jestli se má smát, nebo brečet. Hezkou dovolenou všem! :-)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám