Hlavní obsah
Sport

Slavia se musí probudit, jinak bude bez pohárů i bez trofejí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: unsplash.com

Fanoušci sešívaných nemají mnoho důvodů k radosti. Jejich milovaný tým totiž předvádí podprůměrné výkony, navíc ani na přestupovém trhu se jí nedaří

Článek

Éra jménem Tykač

Od doby, kdy se ve Slavii změnila majetnická struktura, jdou výkonu A-mužstva postupně dolů. V loňské sezóně se ještě povedla podzimní část, ale už zimní přestupové období naznačilo, že již Slavia není pro hráče klub číslo 1.

Jarní část loňské sezony už nebyla dobrá, sešívání přišli o titul i pohár, a ke zlepšení nepomohl ani David Zima, jehož vykoupení z Itálie stálo neuvěřitelných 100 milionů korun.

Na přestupovém poli je Slavia marná i nyní, hráči do ní nechtějí, proto sešívaným nezbývá nic jiného, než nakupovat draze staré hráče (Staněk, Chorý, Olayinka), kteří chtějí akorát vyšší mzdu.

Vyhořelý Jindřich?

Herní projev mužstva začíná být žalostný. V prvním kole nedokázala Slavia vstřelit gól, ve druhém pak sice vyhrála 4:0, ale proti týmu, jenž je kvalitou hráčů na úrovni 2.-3. ligy.

V posledním kole, které se hrálo v Liberci, z toho sice bylo druhé vítězství v sezóně, jenže Pražané nebyli ani zdaleka lepším týmem. Liberec Slavii přehrál ve všech aspektech hry, jen ty góly tomu chyběly.

Zdá se, že krizi neprožívá pouze klub nebo hráči, v křeči začíná být i Jindřich Trpišovský, který moc dobře ví, jak blízko je vstup jeho klubu do Ligy Mistrů. Jenže co tam asi bude Slavia dělat, když herně nezvládá ani Liberec.

Ambice klubu

Když pan Tykač přebíral Slavii do svých rukou, netajil se ambicemi získat titul v průměru ob jeden rok. S tím, jak se ale sešívání momentálně prezentují na hřišti, to spíš vypadá na střed tabulky.

Následující týdny nám ukážou, co se Slavii udělá Liga Mistrů. Na jednu stranu jí může větší zápřah a rychlý sled zápasů pomoct rozehrát všechny hráče do top formy, ale pokud se jim nepodaří postoupit, může jí to také položit hlavu na špalek.

Zdroje:

https://www.transfermarkt.com/sk-slavia-prague/transferrekorde/verein/62/saison_id/2024

https://www.livesport.cz/tym/slavia-praha/viXGgnyB/

https://www.livesport.cz/zapas/C8TjO6FL/#/prehled-zapasu/statistiky-zapasu/0

Přímý přenos zápasu Liberec-Slavia

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz