Hlavní obsah
Cestování

Drahé Chorvatsko, noční můra českého turisty - realita je však v pohodě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Na internetu se množí články o tom, jak je Chorvatsko drahé, jak se tam nesmyslně zvyšují ceny. Je tomu tak ale doopravdy? Obrázek si můžete udělat sami.

Článek

Drahé Chorvatko

Nedávno jsme se cestou do sousední Bosny a Hercegoviny zastavili v Chorvatsku. Před cestou na mne na internetu každý den vyskočil nějaký ten článek o tom, jak je v Chorvatsku draho, jak tam lidé přestávají jezdit a hledají si jiné destinace. Zmrzlinu přestávají kupovat už i místní, protože vyjde i na 200 Kč. Za pizzu pod 20 euro nedáte a podobně.

Realita

Při naší cestě k moři jsme si nemohli vybrat méně profláknuté místo než je Makarská riviéra. Děsil jsem se, kolik tam bude všechno stát.

A jaká je skutečná realita? Všude plno Čech a Slováků (třeba taky jen projížděli do další destinace :)). Za svoji pizzu jsem zaplatil standardních 12 euro, některé se dokonce pohybovali od 9,5 euro. Ano, za pivo tady zaplatíte více než u nás, ale to bylo vždy a je to téměř všude v zahraničí. Po obědě přišel čas na zmrzlinu. Už jsem se viděl, jak za jeden kopeček z peněženky vytahuji 5 euro, jsme přeci na Makarské, a s těžkým srdcem ji objednávám. Byl jsem tedy hodně překvapen, že za kopeček chtěli pouze 2 eura. Ale za jaký kopeček? Ne za žádný malý kopeček, který dostanete na mnoha místech v ČR, ale za pořádný kopec zmrzliny se kterým jsem se pral hodně dlouhou dobu.

Závěrem

Po mé zkušenosti a zkušenosti i několika dalších známých, kteří letos Chorvatsko navštívili a navštívili různá místa, musím konstatovat, že to s tím zdražováním a odlivem českých turistů není tak horké a divoké, jak se nám cestovní lobby v ČR snaží dokázat.

Ano věřím, že na některých místech, jako je například Dubrovník, který se dlouhodobě snaží o regulaci počtu turistů, mohou být ceny poněkud vyšší. Každopádně na základě několika málo míst, či vybraných služeb není možné strašit české turisty, že je Chorvatsko drahé.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám