Hlavní obsah

Lidé se bouří a se StarDance končí: Není tam Chlopčík, a to jim hodně vadí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Show Jana Krause,CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=111141421

Třináctá řada oblíbené taneční show StarDance ještě ani pořádně nezačala a už se potýká s nebývalou vlnou kritiky. Důvod? Absence legendárního porotce Zdeňka Chlopčíka. Fanoušci jsou v šoku a mnozí dokonce vyhrožují, že soutěž přestanou sledovat.

Článek

Když Česká televize oznámila, že Zdeněk Chlopčík nebude součástí nové řady StarDance, málokdo tušil, jakou lavinu emocí to spustí. Sociální sítě zaplavily komentáře rozhořčených fanoušků. „Bez Chlopčíka to nebude ono. To už se můžou rovnou přejmenovat na LoseDance,“ napsal jeden z rozčilených diváků na Facebook. Jiná fanynka se nechala slyšet: „Chlopčík byl duší StarDance. Bez něj to bude jako guláš bez masa – prostě to nebude fungovat.“

Situace zašla tak daleko, že se objevily i návrhy na petici za návrat oblíbeného porotce. Herečka Tereza Brodská dokonce na svém Instagramu zveřejnila příspěvek s hashtagem #VratteChlopcika. „Vyzývám vládu, aby vyzvala ČT k okamžitému navrácení Zdeňka Chlopčíka do StarDance,“ napsala Brodská s nadsázkou, která však odráží skutečné pocity mnoha fanoušků.

K protestu se připojili i někteří bývalí účastníci soutěže. Zpěvačka Monika Absolonová se nechala slyšet, že bez Chločíka to nebude ono. „Chlopčík patřil ke StarDance jako cukr do kávy. Bez něj to bude hořké.“ A po prvním živém vysílání to nebylo jiné, naopak, reakce na sociálních sítích se ještě více rozmohly. Lidé píšou, že bez něho se na to nedá dívat, protože tam chybí napětí a adrenalin. Snad se aspoň tanečník dívá ze svého domova a brzy se vyjádří k tanečním párům na svých sociálních sítích.

Co na to Česká televize?

Vedení České televize se k situaci vyjádřilo prostřednictvím tiskové zprávy: „Změny v porotě jsou běžnou součástí vývoje show. Věříme, že diváci si oblíbí i nové složení poroty.“ Otázkou zůstává, zda toto vysvětlení bude pro rozhořčené fanoušky dostačující. Zatímco někteří diváci vyhrožují bojkotem, jiní jsou zvědaví, jak se situace vyvine. „Dám tomu šanci, ale jestli to nebude ono, přepnu na jiný kanál,“ svěřila se dlouholetá fanynka show.Jedno je jisté – třináctá řada StarDance bude jiná než ty předchozí.

Zda to bude změna k lepšímu, nebo se naplní obavy fanoušků, ukáže až čas. Jedno je ale jisté – Zdeněk Chlopčík zanechal v srdcích diváků nesmazatelnou stopu a jeho absence bude znát. V současném ročníku ho sice nahradil zkušený tanečník Jan Tománek, ale Zdeněk Chlopčík měl přezdívku Kata, kterého se všichni báli.

Zdroje: autorský text a sledování pořadu StarDance

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz