Článek
Pátek a sobota v oceňované strakonické restauraci Sůl & Řepa patřila Janu Albrechtovi, vítězi zatím poslední řady soutěže pro amatérské kuchaře MasterChef Česko. „Jezdím teď vařit po podnicích a většinou je menu postavené hlavně na mně. Ale tady se cítím být v roli učně. Baví mě koukat Pavlu Drdelovi pod ruce. Strakoňáci v něm mají obrovský poklad,“ vysekl strakonického šéfkuchaři poklonu.
Pavel Drdel je autorem Postní kuchařky a chystá další knihu. Na dráhu autora by se rád vydal i Jan Albrecht. „Zavedl jsem si termín vědomé vaření a právě na toto téma bych chtěl psát. Aby lidé při vaření víc tvořili a využili naplno svou kreativitu. Spousta z nich si jen otevře recepty a jede přesně na gramy. Já bych je chtěl naučit, aby do jídla víc otiskli sami sebe,“ vysvětlil.