Hlavní obsah
Hry

Vyber si obrázek a uhodni citát

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jitka Saniová/DALL-E

Čím více čteme, tím snadněji se nám pracuje se slovy, včetně různých slovních hříček. Vyřešíte snadno tyto citáty, kde jsou zpřeházená písmena? Klidně si vyberte jeden obrázek a uhodněte jen ten.

Článek

Vpyin yvpárz a apzin šípel ándalu.

Foto: Jitka Saniová/DALL-E

Citát jedna

Dtsikuuj néěm o cpioltei a eubd it ílp.

Foto: Jitka Saniová/DALL-E

Citát dvě

Mčí isj raštsí, tmí ijs špelí, pdoku nsije bnáan.

Foto: Jitka Saniová/DALL-E

Citát tři

První dva citáty jsem vytvořila, ale poslední citát jsem si půjčila od známé herečky Betty White. Bože, tu ženskou jsem opravdu obdivovala a zbožňovala. Dožila se téměř sta let (narodila se v 17. ledna 1922 a zemřela 31. prosince 2021.) Pokaždé byla elegantní, usmívala se a oplývala báječným humorem.

A milovala zvířata. V této době se již bere tak normálně, když se lidé zasazují o práva zvířat na dobrý život. Betty White žila v době, kdy ochrana zvířata postupovala po krůčkách. Přesto ani v nejmenším neváhala a pomáhala, jak mohla. Ráda se fotila se svými kočkami, všude sebou vodila svého zlatého retrívra Pontiaca.

Natočila dokument o ochraně velkých koček. To bylo v roce 2013, a vlastně byla jedna z prvních slavných lidí, kteří žádali, aby velké kočky nebyly zneužívány odporným businessem s mláďaty či třeba částmi jejich těla.

Betty spolupracovala s různými charitami. Milovala totiž všechna zvířata a jedna z frází zněla, že vydělává, aby měla na ochranu zvířat.

Její nejkrásnější frází, s kterou souhlasím a cítím ji taky až do morku kostí: „… jsem požehnaná dobrým zdravím a láskou ke zvířatům.

Výsledky:

Citát 1: Vypni zprávy a zapni lepší náladu.

Citát 2: Diskutuj méně o politice a bude ti líp.

Citát 3: Čím jsi starší, tím jsi lepší, pokud nejsi banán.

Uhodli jste snadno citáty?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz