Hlavní obsah
Seberozvoj

Satisfaction

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lubomír Kirman-pixabay

zadostiučinění

Pasivita nefunguje. Nikde. Jediné, co přináší výsledky, je aktivita. Zaměření na činnost.

Článek

V pohádce „Princové jsou na draka“ zpívá Ivana Andrlová „Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání dělání je lék“. V jiné písni zpívají Rolling Stones „Satisfaction“. Je to možná jejich nejznámější skladba. Jak tyto dvě naprosto odlišné písně souvisí? Ta první je příčina a ta druhá následek. Základní zákon příčiny a následku.

Satisfaction znamená česky zadostiučinění. Pojďme se ale zamyslet nad slovem samotným. Satisfakce je spojením dvou slov. Satis a action. Satis znamená dost. A akce je činnost. Satisfakce je tedy dostatek činnosti. Zadosti-učinění. A jsme zpět u „Dělání všechny smutky zahání.“

A tenhle princip platí na všechno. Pokud chcete být v životě spokojení, něco dělejte. Pokud chcete v životě něco změnit, něco pro to dělejte. Pokud chcete dosáhnout v nějakém oboru nebo činnosti úspěch, něco dělejte. Jděte do akce, nic jiného nepřináší výsledky. Nejhorší je promarnit svůj čas nicneděláním. A váháním. I ten Katapult o tom napsal skladbu. Hlupák váhá. Navíc to přináší nespokojenost. A nic vám to nepřinese a když, tak pouze krátkodobě. Ale hlavně nečekejte na ten nejlepší okamžik. Každý okamžik který tu žijeme je totiž ten nejlepší.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz