Hlavní obsah
Lidé a společnost

Silnice duchů je nejtajemnější silnicí na světě: Nevysvětlitelné úkazy zde pozorují už přes 50 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: May Andrey / Creative Commons / Pexels.com

Většina z nás vnímá silnice pouze jako cestu, po které se dopravím prostředkem přesouváme z jednoho místa do druhého. Existuje ale jedna silnice, kde se necítí bezpečně nikdo. Bylo na ní totiž pozorováno mnoho paranormálních jevů, které děsí dodnes.

Článek

A75 Kinmont Straight je nejstrašidelnější ulicí na světě. Nalezneme ji ve Skotsku a nikdo z místních vám o ní neřekne nic pěkného. Pro velké množství paranormálních jevů, které na ní bylo zpozorovány, se jí přezdívá Ghost Road neboli Silnice duchů.

Pokud se po ní vydáte, pravděpodobně i vám se stane něco, co nebudete schopni vysvětlit. Paranormální jevy jsou pozorované po celé její délce, nejčetnější výskyt těchto anomálií však zaznamenává úsek mezi Carrutherstownem a Annanem. Lidé se zde potkávají s duchy a zažívají nevysvětlitelné jevy. Pojďme se zaměřit na několik konkrétních zážitků, které tu ve 20. století projíždějící zažili.

V roce 1957 zde projížděl britský řidič kamionu, když v tom uviděl uprostřed silnice stát pár, muže a ženu. Snažil se rychle zabrzdit svůj vůz, ale brzdná stopa byla moc dlouhá. S hrůzou vyskočil řidič z kamionu, aby zjistil, jak moc vážný to byl střet. Nikde však nikoho nenašel. Ani člověka, ani zvíře. Řidič pak usoudil, že se muselo jednat o duchy.

Margaret Chingová se jedné noci na počátku 60. let vracela se svým manželem z Annanu a u mostu Skew Bridge zahlédla ženu ve viktoriánském oblečení. Když si ji však chtěla lépe prohlédnout, zmizela jí v mlze.

V roce 1962 se proti autu Dereka a Normana Fergusona rozběhla žena, která po silnici honila slepici. Ta popolétla a auto do ní čelním sklem narazilo. V tom momentě však slepice zmizela. Překvapeni byli jak jak muži v autě, tak žena, která slepici honila. S údivem pak Fergusonovi hleděli na blížící se dav. Za ženou běžel dlouhovlasý muž s mnoha zvířaty, mezi nimiž byli velké kočky, divocí psi, kozy, ptáci a další neznámí tvorové, které nebyli Fergusonovi schopni identifikovat. Ti všichni také po chvíli zničehonic zmizeli. Pak se přímo proti autu Fergusonových vyřítila dodávka, u které měli muži stoprocentní jistotu, že do jejich vozu narazí. Když už byl náraz nevyhnutelný, zmizela i tato dodávka.

V 90. letech se manželskému páru Millerových stal podobný příběh jako v 50. letech řidiči náklaďáku. Na silnici uviděli muže oblečeného v jutovém pytli a mysleli si, že do něj v té rychlosti narazili. Nikde však nikoho nenašli. Ani na silnici, ani mimo ni. Celou věc ohlásili, ale policie to nebrala v potaz. Taková oznámení tu totiž byla velmi častá.

Vynořily se dokonce příběhy o tom, že zde nezávisle na sobě několik motorkářů vidělo muže s berlemi, který jako by snad ani neměl oči, ale pouze prázdné oční jamky. A čím víc bylo takových úkazů, tím více se místní snažili zjistit, proč zrovna na tomto úseku silnice se to jen hemží paranormálními jevy. A možná na to přišli.

Foto: Cottonbro studio / Creative Commons / Pexels.com

Kdysi dávno byla poblíž upálena na hranici žena, která byla nařčena a usvědčena z čarodějnictví. Byla zde i pohřbena a na její hrob byl umístěn těžký náhrobní kámen, který měl zajistit, aby se duše čarodějnice nedostala z hrobu ven. Tento kámen zde vydržel po dlouhé roky. Teprve v roce 1944 byl odstraněn americkými vojsky, které sem za 2. světové války přišly Britům na pomoc. Od té doby se začaly dít nevysvětlitelné věci. Někteří místní trvají na tom, že tehdy duše čarodějnice unikla z hrobu a že je místo prokleté.

Zpracováno na základě očitých svědectví zpracovaných v článku o Silnici duchů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz