Hlavní obsah
Prezidentské volby

Případ Nerudová: Desatero poučení z krizového vývoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Internetová koláž

Skončí Danuše Nerudová jako balzamovaný pokus o nemožné?

Picasso říkal, že si necení umělců, kteří hledají, ale těch, co nalézají. Do snahy Danuše Nerudové „dělat to prezidenství jinak“ se vkrádá otázka: byla to jen brigádička, která měla skončit rentou v senátovém odkladišti, nebo dokonalý omyl?

Článek

Následujícím desaterem jí pomůžeme v příští kampani:

1. Nenastartujete ani blbý skútr, natož Česko, z titulních stránek Deníku N, týdeníku Respekt a měsíčníku Vogue. Proč? Protože si je každý den, týden nebo měsíc kupují ti samí lidé, tatáž velmi omezená skupina tzv. rozhodnutých (z téhož důvodu tato média nemají skoro žádnou, natož masově cílenou inzerci).

2. Můžete chodit v teniskách a mluvit o sobě jako o „obyčejné holce“, ale jako exrektorce a manželce elitního právníka vám to nikdo neuvěří, a s elektorátem různých kaváren se vyhrávají jen komunální volby. Pokud je cílem frenetický potlesk za důstojnou prohru, dobře, pokud ale chcete výhru a celostátní, tak se od nich distancujte. Stejně vás budou volit a konečně získáte rozhodující - ty nerozhodnuté.

3. Uvědomte si, že agentury pro výzkum veřejného mínění nemají sídla ani pobočky v Děravých Lhotách a dotazy probíhají v okruhu do 150 metrů od jejich metropolitních adres.

4. Označila jste se za pohlednou a mladou ženu, ale to z vás neudělá pohledného a mladého Johna Fitzgeralda Kennedyho. V turbulentních časech být ženou není přednost, takže o sobě přestaňte mluvit jako o vydesignovaných vložkách s křidélky a soustřeďte se na politiku.

5. Je efektní mít adolescentní tiktokáře ve volebním týmu, stačí-li, že vás budou jako Lenina s úsměvem i slzami balzamovat po smrti ve volebních urnách, ale jejich vrstevníci k boomerským volbám čehokoli včetně prezidenta nechodí.

6. Ve volebním štábu nemějte nikoho spojitelného s Českou televizí - zvláště partnery bývalých moderátorek, které vás žárlivě napadají v médiích.

7. Pokrok nezastavíme, ale nesázejme na něj příliš, než k němu dojde, tak mezitím i on zestárne.

8. Tedy žádné greendealovské blouznění, když se v Německu zavírají atomové elektrárny a otevírají nové uhelné doly, ne snům o povinných datových schránkách pro babičky a dědečky nebo placení v bitcoinech, zejména s přihlédnutím k okolnosti, že vaše volební výsledky i akcie obdobně vizionářské Tesly jsou na třetinové hodnotě.

9. Pro příště cílit na tuto svatou trojici: důchodci, nerozhodnutí a kdokoli v exekuci.

10. A pozor! Podle Reinharda Heydricha jsou Češi smějící se bestie, ať už to znamená cokoli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz