Hlavní obsah
Lidé a společnost

Utajovaný experiment Rainbow: Námořníci byli zaživa zapečeni do trupu lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Shuterrstock.com

Torpédoborec DE 173 Eldridge. S touto lodí byl uskutečněn experiment.

Experiment, kdy vědci otevřeli brány času a prostoru. Poslali velkou loď o 400km jinam, ale netušili jaké hrůzné následky to zanechá na námořnících přítomných na lodi. Experiment byl roky utajován.

Článek

Během druhé světové války byl jeden z cílů americké armády dosáhnout neviditelnosti. Člověk by řekl, že neviditelnost je hudba budoucnosti, ale i také minulosti. V roce 1943 došlo k experimentu, který dokázal zneviditelnit válečné plavidlo. Dodnes je tento experiment zahalen spoustou tajemství, ale i tak vyvolává mrazení v zádech.

Torpédoborec označovaný DE 173 nazývaný Eldridge, byl v roce 1943 zneviditelněný a byl teleportován stovky kilometrů daleko, aby se vzápětí objevil zpět v Philadelpském přístavu. Vědec Nikola Tesla nabídl svůj patent, který se týkal elektromagnetického působení na předměty americké armádě. Společně s dalšími vědci Albertem Einsteinem, Jon von Neumannem a dalšíma vypracovali projekt, který se nazýval Rainbow- duha. Za použití elektromagnetické energie chtěli nechat zneviditelnit loď Eldridge. Loď na šest minut opravdu zmizela. Ale neměli ukotvený časový ani prostorový zámek. Loď začala oscilovat o několik set kilometrů vzdáleném místě. Eldridge se pohybovala se mezi Norfolkem a Philadelphií.

Foto: Shuterrstock.com

Základna Norfork. Zde se loď Eldridge objevila a zase zmizela.

Jak experiment probíhal

Bylo spuštěno zařízení, které vytvořilo kolem lodi obrovské, velmi silné elektromagnetické pole, které mění v tu chvíli i gravitační pole lodi. Kolem lodi se objevil záblesk světla. To znamenalo, že se otevřela jiná dimenze a brány mimo prostor a čas. Vědecký tým tvořený z předních vědců té doby, nebyl na takový experiment připraven. Loď nebyla zajištěna vůči oscilaci v čase a prostoru. Po silném záblesku modrobílého světla, loď zcela zmizela. Na moři byla vidět pouze prohlubeň trupu lodi, ale loď byla fyzicky neviditelná. Když se loď po šesti minutách vrátila zpět z jiných dimenzí, bylo vše na lodi přeházené, stožár lodi byl zlomený a posádka silně dezorientována až na hranici šílenství. Mnoho lidských těl bylo zdeformováno, vrostlých do paluby. Spekla se hmota lodi a lidských těl dohromady. Lidé, kteří tuto cestu přežili, zešíleli. Toto vystrašilo i samotné vědce natolik, že od dalších experimentů upustili.

Foto: French: Raude, Azerbaijan: Hüseynzadə, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.5 generic

Cesta kudy se nejspíš loď vydala na cestě mezi časem a prostorem

Dva muži, kteří měli celý experiment na lodi monitorovat, se zalekli natolik, že skočili přes palubu. Neznámo jak se ocitli o několik let později na vojenské základně v Montanuk. Setkali se tam s jedním z vědců, který pracoval na experimentu Rainbow Johnem von Neumannem.

Konec experimentu

To byl neslavný konec tajného experimentu Rainbow. Odstoupení vědců po nezdařeném a fatálně selhaném projektu jakými byl Einstein nebo Neumann. To nebylo dostatečným varováním pro ostatní. Projekt pokračoval dál i po válce na vojenské základně v Montanuk. V roce 2003 postihl Ameriku silný výpadek elektrického proudu, dá se uvažovat o tom, že energie byla využita na podobné experimenty. Do dnešního dne nebylo vysvětleno, co za tak rozsáhlým výpadkem proudu stálo. Elektrický proud nešel několik dní nahodit. Mnoho odborníků, kteří se zabývají projektem Philadelphia se domnívají, že armáda opět experimentovala s bránou času a prostoru.

Zdroje čerpány z Wikipedie, YouTube, článků dostupných na internetu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz