Hlavní obsah

Planeta Země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve skutečnosti se jmenuji Jaroslav Svoboda, ale protože hodně cestuji po celém světě a mé jméno se ve světě těžko pamatuje a ještě hůř vyslovuje, tak používám pseudonym J. Liberty, nebo Jaro Liberty. Není to proto, abych se nějak zviditelnil a můžete mi říkat jak chcete. Budu na to slyšet.

Třeba v Pákistánu mi říkají Euro. Mé jméno je Jaroslav a kolega Jakub tam na mě volal Jaro, Jaro. A ono jim to znělo jako Ojro Ojro. Tak jsem projel třikrát Karakoram Highway jako Mr Euro. Ono je to jedno jaké mám jméno, důležité je že se domluvíme a rozumíme si. To jméno Liberty vlastně vzniklo v Číně kde jsem byl snad víc jak stokrát. A nechtějte vědět jak vypadá snaha Číňanů vyslovit Svoboda. Proto tam jsem Mr. Jaro. Třeba Nihao Jao, je v překladu dobrý den Jaro.

Jen při oficiálnějších jednáních jsem Jaro Liberty. Mám tam ještě přezdívku, která vznikla z mé neznalosti místního bontonu. Hostinu tam musí začínat ten nejváženější a nejstarší host. A slušností je vzít si ty nejlepší sousta. Teprve potom mohou začít jíst i ostatní. No a má představa nejlepších soust se velice odlišuje od čínských nejlepších jídel. Díky tomu jsem se však naučil ovládat ten čínský příbor. Přitáhl jsem si misku oříšků které jsou kulaté a jedl jsem je tyčkama. Tak si jistě domyslíte jaká je má přezdívka.

Tak nezapomeňte, můžete mi říkat jak budete chctít.

Země je zatím jedinou planetou ve vesmíru o které prokazatelně víme, že na ni existuje život, proto stojí za důkladné prozkoumání a poznání.