Hlavní obsah
Sport

Slavia vyhraje titul. Sparťané ať třeba puknou, neudělají s tím nic

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons / CC-BY-SA-4.0 / Vesloe

Sešivaný mistr ligy?

Remíza z dalšího derby pražských „S“ může napovídat, že titul půjde na Spartu. Čtyři body náskoku, do konce nadstavby tři zápasy. Pohoda! Nebo také ne! Letenští nakonec ostrouhají, důvody jsou jasné.

Článek

Slavia si ze základní části nejvyšší fotbalové soutěže „odnesla“ stoprocentní bilanci s Mladou Boleslaví i se Slováckem, což jsou její dva poslední soupeři v nadstavbě. Ještě předtím má doma Plzeň, která už o nic nehraje. Dá se tedy předpokládat, že si to v Edenu „nějak“ pojistí, kdyby náhodou se na hřišti děly věci, které by se partě kolem trenéra Trpišovského nehodily do krámu.

Devět bodů by tedy mělo „přistát“ na kontě sešívaných v poměrně suchém triku. Navíc Slavia do nadstavby vstoupila v poměrně dobré formě, o čemž svědčí i pětibrankový příděl nebohému Baníku Ostrava. Totéž by se ale dalo napsat i o Spartě. Nebo je to jinak?

Kde a proč mohou ztratit?

Právě, že pozice pražských „S“ je diametrálně odlišná, pokud jde o předpokládaný přísun bodů ve zbývajících kolech. „Rudí“ se nejprve představí doma proti Baníku, který svému odvěkému rivalovi tradičně nic nedaruje. Čeká se i mohutná podpora hostujících fanoušků (a policejní manévry). Svěřenci kouče Priskeho neprohrají, ale remíza je pro ostravské hratelná. A Slavia je najednou na dohled na jediný bod.

Navíc Sparta následující kolo jede do Mladé Boleslavi, kde v říjnu loňského roku utrpěla porážku. Tenkrát to také málokdo čekal. Jenže mladoboleslavští se na svého soka vždy dokáží obdivuhodně vyhecovat. Navíc nejde o žádné nazdárky a Marek Matějovský má také coby exsparťan o motivaci postaráno. Možná z jeho strany padají směrem ke spoluhráčům i nějaké ty motivace v podobě zaplacené večeře apod.

Může se stát naprosto cokoli

Pokud by tedy Sparta se Středočechy padla a Slavia dle předpokladů opět bodovala naplno, v tu chvíli už je na čele soutěže s pohodlným dvoubodovým polštářkem. A to před sebou máme ještě poslední kolo. Sparta s Plzní, která se chce na Letné pokaždé vytáhnout, navíc půjde o poslední zápas sezóny. A pro některé hráče poslední možnost, jak se ukázat reprezentačnímu trenérovi Bílkovi, že je má vzít na blížící se EURO. Každopádně od tohoto zápasu se dá očekávat naprosto cokoli. A Slavia? Ta má sice doma nevyzpytatelnou Mladou Boleslav, ale doma na ni umí.

Faktem je, že borci Slavie zvedající nad hlavu pohár za vítězství v lize může řadě Sparťanům připadat jen jako „vlhký sen“ fanoušků jejich největšího nepřítele. Jenže pohled na to, jak se Letenským proti nejbližším soupeřům daří, už tak optimistický být nemusí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz