Hlavní obsah
Umění a zábava

Děsivý film Frozen: Snaží se přežít, ale šance jsou mizivé. Noční můra, kterou přežije jeden ze tří

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Pokud máte rádi katastrofické filmy a zimní sporty, tento bude něco pro vás. Trojice se vydává do hor, kde uvízne na lanovce a ví, že se otevře až za týden. Je horší obava z umrznutí nebo ze sežrání divokými zvířaty?

Článek

Trojice Američanů vyráží na víkend na hory. V horách se nachází sedačková lanovka a najednou, během cesty nahoru, se lanovka zastaví a vypadá to, že nepojede. Možná to nejdřív vypadá na poruchu, která se rychle vyřeší, ale opak je pravdou – den plný zimních radovánek končí a lanovka už dál nepojede – ani dolů, ale ani nahoru. Dva muži a jedna dívka tedy uvíznou cca ve 20 metrech. Telefony chybí a s těmi i jakákoli pomoc.

Samozřejmě jako na potvoru začíná hustě sněžit a po pár hodinách začíná být na lanovce trochu zima. Navíc začíná být tma a teplota klesá níž a níž. Je třeba jednat. Jeden z trojice (partner ženy, která je na lanovce s nimi) se rozhodne, že skočí. Samozřejmě to nedopadne dobře a zlomí si obě nohy, takže se nemůže ani hnout. Navíc se před ním objeví vlk a vypadá to, že v okolí není pouze jeden. Napoprvé se ho podaří odehnat, ale ne na dlouho. Bohužel, vlci si na mě smlsnou.

Žena začíná mít omrzliny a navíc jí dolů spadne rukavice, to situaci komplikuje ještě víc. Oba jsou na nervy, takže si začnou vyříkávat osobní věci a celé to situaci zhoršuje. Muž se rozhodne, že vyšplhá po laně, na kterém drží. To se mu povede, ale zároveň se lanovka se ženou napůl utrhne.

Muž se dostane dolů, sedne si na snowboard a plánuje na něm sjet dolů. Opět se ale objevují vlci, což ženě nakonec zachrání život. Ta se dostane dolů, respektive spadne s lanovkou, ale naštěstí z malé výšky. V myšlenkách se rozloučí s oběma muži a vydává se ze sjezdovky dolů. Míjí auto, které jí zastavuje a zachraňuje ji. Ano, přežila tedy jen ona.

Mrazivý příběh, který zkrátka nechcete zažít a každou situaci a rozhodnutí prožíváte s hrdiny filmu. Některé detaily jsou ale nedotažené, proto bych filmu dala 8 bodů z 10.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz