Hlavní obsah
Jídlo a pití

Dítě vegetarián

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 8 Lie

Je správné vést děti k veganství, vegetariánství či jiným alternativním způsobům stravování? Není způsob a styl, jakým se stravujeme, vyjádření osobního postoje?

Článek

Svému dítěti maso nedávám, jsem vegetarián, dítě učím, že zvířátka nepapáme.

Čas od času slyšíme o tom, jak se najdou děti, které jsou podvyživené nebo jim chybí spousta důležitých látek a minerálů v těle. Častým důvodem je nesprávné stravování, nebo v určitém smyslu správné, ale naprosto nevyhovující potřebám malého dítěte. Stejně jako rodič libující si v tučných uzeninách, sladkostech, limonádách a alkoholu, který všude jezdí autem a málokdy se zvedne z gauče, předává svému dítěti naprosto příšerný příklad toho, jak se má stravovat.

Rodič vegan či vegetarián si myslí, jaké páchá dobro, když svou ratolest krmí jen ovocem a zeleninou, přitom nebere ohledy na potřeby jeho těla. Extrémem, jež sem spíš nepatří a přesto ho zmíníme, je živit svého potomka doslova vodou, vzduchem a vírou v nějakého boha.

Vést dítě ke správnému stravování je důležité, ale některé biomatky a zarputilé veganky by se měli minimálně poradit s pediatrem, zda opravdu dělají to nejlepší pro svou ratolest, nebo se poradit například o doplňcích stravy, které by tyto chybějící složky nahradily.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz