Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Háčkování není pouze koníček našich babiček

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/osoba-ruce-kreativni-relaxace-3945638/

Poslední roky stále více lidí bere do rukou barevné příze a háček. Háčkování totiž není jenom záležitostí našich babiček a lidé tomuto trendu stále více podléhají, je to přece skvělý způsob, jak odpočívat.

Článek

Když se řekne háčkování či pletení, lidé si představí stařenku sedící v houpacím křesle s kočkou na klíně poblíž hořícího krbu. Dnes je tomu však jinak. Především Pinterest zaplavují mnoho fotek a návodů na všemožné háčkované výtvory.

Háčkování bylo, zdá se, povýšeno až na umění, a kromě dek a kýčovitých přehozů někteří háčkují i realisticky vypadající jídlo a plyšáky, jenž často vypadají jako postavičky ze všemožných pohádek.

Zpátky v kurzu jsou příze a háčky, hlavně díky maxi háčkování. Velká tlustá příze, na kterou nepotřebujete ani háček, ale můžete háčkovat pouze za pomocí rukou. Uháčkované řady rychle přibývají, a proto se také stalo tolik oblíbeným.

Dnes si můžete vybrat také z nepřeberného množství špagátových přízí, ze kterých můžete vyrobit i kabelky a košíky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz