Hlavní obsah
Lidé a společnost

Háčkování pomáhá i nedonošeným miminkům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/crop-woman-with-heart-on-palms-5340280/

Svět ještě není tak úplně zlý a zkažený, jak si někteří myslí a máte-li často háček v ruce, můžete pomocí něj pomáhat ostatním.

Článek

Samozřejmě se můžete nejprve poptat v okolí, zda se ve vašem městě nechystá nějaká akce, například v období Vánoc. Určitě vás napadlo, že můžete výrobky darovat v blízkých dětských domovech, ale mám pro vás pár tip, jak může háčkování pomoct i docela neobvyklým způsobem.

Chobotničky pro nedonošence

Nadace Nedoklubko pomáhá předčasně narozeným dětem i jejich rodičům. Pro miminka se háčkují chobotničky, jejichž chapadla mají dětem připomínat pupeční šňůru, které se rády chytají a netahají tak za hadičky kolem sebe. Dále pro ně můžete uháčkovat čepičky nebo ponožečky, jenž dostanou při odchodu z nemocnice jako dárek. Rodiče dostávají háčkovaná srdíčka jako vyjádření psychické podpory a solidarity.

Výrobky se nejčastěji háčkují z příze purpurové barvy, ale lze háčkovat z přízí různých barev. Má-li výrobek pro miminko, je vyžadovaná příze s atestací na zakázané látky a s certifikátem, že je vhodná pro jemnou dětskou pokožku. Přímo organizací je doporučena Příze Camilla od výrobce VlnaHep.

Návody na výrobku, adresu organizace i číslo účtu, na které můžete poslat finanční dar naleznete na těchto stránkách:

https://www.nedoklubko.cz/pomahejtesnami/tvoreni/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz