Hlavní obsah

Kdo je rudovlasá stařenka z reklam na Dr.Max, očkování či Lidl?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/351265/

Pokud se díváte na televizi nebo se díváte na YouTube, jistě jste si všimli rudovlasé stařenky, která poslední dobou byla například v reklamě na očkování proti pneumokokům, ale kdo to vlastně je?

Článek

Její jméno je Blanka Zdichyncová. Jedná se o českou herečku a dabérku. Dabuje a hraje již od roku 1990. Asi si jí z žádného filmu či seriálu nevybavíte, jelikož se jedná o ženu malých rolích, avšak o seriálech jako jsou třeba Modrý kód, Šmoulové či Simpsonovi, jste jistě slyšeli.

Možná však ani její hlas Vám po sluchu nebude příliš povědomí. V Simpsonových dabovala Bártovu učitelku Ednu Krabappelovou, jenž se však již nějakou dobu v novějších epizodách nevyskytuje, její americká dabérka zemřela, a tak nechali zemřít i ji.

Ve šmoulech pro změnu dabovala Šmoulíčka a v Rychlé rotě zase mouchu Zipa. Překvapilo mě, že dabovala i strom v Gumídcích. (Já si nepamatuju, že by tam nějaký strom mluvil.)

V Modrém kódu měla epizodní roli pacientky a mohli bych pokračovat. Skutečně se podílela na spoustě projektů, přestože zůstává v ústraní a nijak na sebe neupozorňuje.

Jinak tady máme něco z jejího života. Narodila se 23. února 1945, tedy ještě za dob protektorátu Čechy a Morava. Na DAMU vystudovala loutkoherectví a věnovala se především dětským divadelním představením. Působila také jako rozhlasová herečka. Její aktivní roky jsou psány již od roku 1952, přestože v té době účinkovala hlavně ve školních hrách.

https://www.pribehynasichsousedu.cz/stredni-polabi/stredni-polabi-2019-2020/rejmanova-zdichyncova-blanka/

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Blanka_Zdichyncov%C3%A1

https://www.fdb.cz/lidi/161369-blanka-zdichyncova.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz