Hlavní obsah
Nakupování

Naučte se psát recenze, které opravdu pomůžou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels.com

Kdo by dnes na internetu něco nekupoval? Sekačku, tričko, koloběžku, knihy… Když se nemůžeme rozhodnout, podíváme se do recenzí, ty však mnohdy nestojí za moc a nic vám neřeknou.

Článek

Od lidí v recenzích se můžete dozvědět ledacos, někdy je to jenom OK a jindy vám napíšou celý příběh, proč byl produkt objednán a co s ním dělali.

Začneme jenom tím, že recenze obsahuje jenom hvězdičky, popřípadě je k tomu napsáno „OK“, „dobrý“, „produkt dorazil“ nebo jiné podobné vyjádření. Když je takových recenzí víc a je tam vždy tak čtyři či pět hvězdiček, můžete si říct, že to stojí za to. Pokud se však potřebujete nutně rozhodnout jenom podle různorodého počtu hvězdiček, bez jakéhokoliv slovního vyjádření, čeká vás těžká volba.

Jedny z nejhorších recenzí jsou samozřejmě věty typu „Produkt jsem ještě nerozbalil“. Kdybyste ten produkt ani nedostali, mohli byste to napsat i bez zakoupení a vůbec nic by se nestalo.

Naposledy už bych jenom zmínila momenty, kdy recenzenti píší hotové romány. Pardon, ale kdybych si chtěla přečíst něco dlouhého, zkusím radši „Vojnu a mír“ nebo Čapka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz