Hlavní obsah
Sport

Rok 1988 a nejhorší zahájení OH v dějinách

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/olympic-rings-against-the-background-of-clear-blue-sky-24286126/

Občas se prostě něco nepovede a věci nejdou podle plánu. O tom se lidstvo přesvědčilo na OH v jihokorejském Soulu v roce 1988.

Článek

Organizátoři se tehdy rozhodli vypustit spoustu holubic, symbol míru. To bylo pro Jižní Koreu velmi důležité, po tolika letech válčení byl tento symbol hojně používán a rozšiřován.

Plán zněl jednoduše, vypustit holubice a poté zapálit oheň, co by mohlo selhat. V moderní historii se stalo nespočet různých trapasů na takovýchto veřejných akcích, jenž následně plnily stránky novin, v době internetu se šíří rychlostí blesku po sociálních sítích.

Poté, co byli holubice vypuštěny, atleti zapálily oheň, jenže si nikdo nevšiml, že ty zalétly blízko pochodním. Desítky zraněných ptáků padalo k zemi a trpěli bolestí. Nikdo nic takového nečekal, protože dle očekávání měli ptáci uletět do dáli vstříc svobodě.

Dnes večer můžeme sledovat, jak se povede zahájení OH 2024.

https://zoom.iprima.cz/zimni-olympiada-jak-ji-neznate/nejlepsi-a-nejhorsi-zahajeni-olympijskych-her-v-dejinach

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz