Hlavní obsah
Názory a úvahy

Řešme neodšroubovatelná víčka, manželství pro všechny, kratom a vše okolo, jen ne drahotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 8 Lie

Také máte pocit, že vláda řeší všechno možné, jen ne ty nejdůležitější věci? Každá blbinka projde parlamentem tři krát, za to vše ostatní se zametá pod koberec, aneb dělejme, že pracujeme a vypadejme zaneprázdněně.

Článek

Řešme neodšroubovatelná víčka, manželství pro všechny, kratom a vše okolo, jen ne drahotu. Přesně tak vypadá počínání naší vlády. Také se občas tak trochu prokrastinujete tím způsobem, že ten úkol do kterého se Vám nechce neděláte, ale místo toho řešíte spoustu jiných věcí. Udělat si jarní úklid ve svém šatníku a věnovat nenošené oblečení na charitu, vynést nadmíru přeplněný koš, vyprat záclony, napsat tetičce, ty věci jenž jste měly být hotové už dávno, najednou nepočkají.

Vážení politici dělají vše možné i nemožné, aby se vyhnuli palčivým otázkám ohledně zdražování, mezitím marně hledají obětního beránka. Jejich kecy jsou buď bezduché řeči nebo žvásty, jenž akorát namíchnou všechny okolo. Já vím, že támhle pánovi z politiky je jedno, jestli zaplatí za kostku másla třicet korun nebo stovku, mít takový plat, nehromadí se mi žluč v těle při každé další utracené koruně. Jako na potvoru si za posledních pár let jaksi ,,omylem" odhlasovali pár táců navrch, asi všechny zrovna chytla křeč v jedné paži a vylítli jim ruce vzhůru.

Nejhorší na tom všem je, že to jako obvykle odnesou obyčejní lidé, aneb jak napsal Karel Havlíček Borovský: „Nechoď, Vašku, s pány na led, neboť mnohý příklad známe, že pán sklouzne a sedlák si za něj nohu zláme.“ Jak úžasné verše, platili před víc jak sto lety a platí i dnes. Páni mají na to zvát si na sebemenší akci všemožné herce, herečky, sportovce a influencery, mít velkolepá pohoštění, státní pokladna je prázdná a tak oškubeme lidi na daních. Myslíte si, že se někdy něco změní?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám