Hlavní obsah
Názory a úvahy

Televizní smetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 8lie

Televize nebo streamovací platformy jsou plné kvalitní i naprosto pokleslé zábavy. Každý má rád něco jiného, někdo horor, jiný komedie. Některé seriály mě ale už od pohledu vytáčí, hlavně dnešní rádoby romantické seriály se stále stejnou šablonou.

Článek

Ulice a Ordinace v růžové zahradě, opravdu tyto seriály stále potřebujeme? O těchto seriálech už poslední roky kolují vtipy a memes, že je seriál Ulice už tak nudný, že můžete tak akorát počítat, kolik paní Zdena prodala rohlíků nebo říkat, že se na tento seriál budou dívat i děti našich dětí. Navíc je vidět, jak tvůrci neví coby a vykrádají čím dál více západní kulturu, každý druhý pije, hulí, podvádí svého partnera, píchá si heroin a bere střelné zbraně do školy. U Ordinace jenom čekáte, kdy se objeví Čestmír Mázl z budoucnosti nebo že jejich tvůrci museli přečíst už tolik naučných materiálů o medicíně, že se nedivíte, proč už nemáme lék na rakovinu a vymýcenou půlku nemocí.

Ale nejde pouze o české klasiky, které jsou tady s námi víc jak dekádu. Čím dál víc jsou pro mě nesnesitelné seriály (Zoo, Slunečná, Dobré zprávy, Jedna rodina, Osada), kam cpou pořád ty samé herce, např.: Eva Burešová, a i zápletka je stále stejná. Ústřední dvojice, jenž má pramálo společného, se do sebe zblázní, pak je tady žárlivá mrcha, úlisný úředníček, kterému jde jen o vlastní prospěch, ta neuvěřitelně hodná holka, co se pro všechny roztrhá a můžeme pokračovat. Už po prvních dvou dílech plných klišé je i vašemu psovi jasné, kdo si koho vezme, kdo s kým skončí a jak to celé dopadne. Vážně se nezmůžeme na něco víc, než tyhle přihlouplé ptákoviny? Televizní produkce má peníze na to, aby sedmkrát do roka vypustila do éteru tenhle brak, i když by dohromady měla peníze na natočení pořádného seriálu, jenž by přilákal mnoho diváků.

Přesto mají takové seriály docela vysokou sledovanost, lidé jsou prostě zvědaví, co se dá dělat. Už jsem ale také slyšela a četla, jak se taková televizní sledovanost u seriálu či filmu měří. Údajně stačí, abyste se na film dívali pouhých pět minut a už jste započítaní do průměru. A je jedno, že jste si mysleli, že už dávno jede vaše oblíbená show, přesto tam stále běží poslední minuty předešlého filmu a místo toho abyste seděli u televize, dřepíte na záchodě. Algoritmu je to šumák.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz