Hlavní obsah
Lidé a společnost

Trad wifes aneb holky zpátky k plotně

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/delighted-ethnic-woman-cooking-in-kitchen-3771120/

Trend ,,Trad wifes" hýbe sociálními sítěmi, ve světě se již dávno jedná o diskutované téma, u nás teprve nabývá na síle. Uchytává se tento výstřelek sociálních sítích nebo u nás nemá šanci.

Článek

Ženy s vyčesanými vlasy v krásných šatech peče každý den domácí chleba, podává ho s domácím bylinkovým máslem a vajíčky přímo od vlastních slepic, jako zákusek svým rozkošným dětem a skvělému manželovi vyrobí moučník na přání. Má navařeno, uklizeno, dětičky jako ze škatulky, manželovi vyžehlila všechny košile, a ještě u toho vypadá jako by vyšla ze stránek módních časopisů. Poznejte se s takzvanou „tradiční ženou“, dle jejího názoru mají ženy stát u plotny, starat se o domácnost a podřizovat se manželovi.

Feminismus je i u nás poslední dobou sprosté slovo a muži, zdá se, stále mají navrch a k tomu ze světa (především z USA), se přiženou „trad wifes“. Mnohým uživatelům sociálních sítích se příčí vidina toho, jak nereálné představy o tom, jak má vypadat správná žena v domácnosti s dětmi. Honosně nazdobený obývací pokoj, každý den čerstvá bábovka a vše čisté a voňavé spoustě lidem připadá jako naprostá utopie. Máte-li zkušenost s malými dětmi, víte že bílý ubrus za chvíli není bílý, a i kdybyste za nimi létali s hadrem a mopem v jednom kuse, stejně nikdy takhle čisto mít doma nebudete.

Tyto ženy jsou momentálně trnem v oku společnosti, pro mnohé návrat do středověku a podkopávání rovnoprávnosti mužů a žen, jenomže co se dá dělat, každý má svůj názor. Jedné bude život u plotny vyhovovat, druhá by se za žádnou cenu nevzdala své kariéry.

Navíc se příliš nebojím, že by se tento trend u nás nějak moc uchytil, jelikož jsme silně ateistická země a „trad wifes“ jsou často skloňovány ve spojení s náboženskými kulturami jako například křesťanství či mormoni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz