Hlavní obsah
Rodina a děti

V osmi řasenka, ve dvanácti rudá rtěnka, dovolíte svým malým holčičkám šminky?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/makeup-brush-on-black-container-1115128/

Na sociálních sítích je denně spousta malých holčiček, které koukají na všemožné tutoriály, taneční videa a legrační skeče. Bohužel kvůli nim mají problémy s komplexy, vidí na svém těle každý faldík, každou jizvičku a pupínek v tom nejhorším světle.

Článek

Vidím to dnes a denně v drogeriích malé holčičky, kterým nebylo ani deset, škemrají o to, aby si mohli vzít řasenku, rtěnku či zářivý lak na nehty. Nevím jak vy, ale děsí mě od kolikati let už dnes dívky nosí tuny make upu, všemožná tílečka připomínající podprsenky a drápy místo nehtů. Nevím, jak se na to dívají ostatní, jenom se mi zdá, že toto není správné hned z několika důvodů.

Spousta dívek nepozná svou skutečnou krásu, vše schovají pod hroudu líčidel, bez kterých si pak přijdou jako nicky. Neznají svou pravou cenu, myslí si, že ta faleš na obličeji je to, co určuje jejich pravou hodnotu.

Spousta mladých žen už v období dospívání řeší kdejakou vrásku, bojí se celulitidy, oteklých nohou a povislých prsou. S tím jdou ruku v ruce i budoucí plastické operace a horentní sumy utracené za všemožné procedury, které mají předejít stárnutí. Zdá se jako by dnes šlo snadno zvrátit čas.

Myslím si, že čím později dětem sociální sítě a šminky dáme do rukou, tím víc je ochráníme před nesmyslnými a neuvědomělými cestami, které povedou k nespokojenosti s vlastním tělem a nepromyšlenými zásahy do těla.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz