Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zloději z třebíčské pošty nikdy nebyli dopadeni

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/rear-view-of-a-silhouette-man-in-window-143580/

Už jste slyšeli o vyloupení třebíčské pošty, které nikdy nebylo objasněno a pachatelé nikdy nebyli dopadeni?

Článek

Dne 16. ledna 2003 si dva muži přišli na víc jak milion korun poté, co zdolali vysokou zeď a svázali dva pracovníky pošty, kterým nejdříve vyhrožovali smrtí. Poté i s lupem utekli pryč a pomocí háku připevněnému k terénnímu autu se dostali zpátky přes zeď.

Dle policie si čin důkladně naplánovali, byli maskováni kuklami, byli fyzicky zdatní a s okolím se před loupeží důkladně seznámili. přestože se ve vedlejším obchodním domě stále nakupovalo a bylo zde otevřeno až do osmi, loupež byla spáchána kolem sedmé.

O případu se toho příliš neví, přestože se kriminalisté ze všech sil snažili využít tehdy všech dostupných prostředků, aby zloděje dopadli, ti ale zdá se měli navrch. Hledali svědky, jež se v okolí pohybovali a také použili vlivu televize, kde se o případu mluvilo v televizním pořadu „Na stopě“. Využili totiž i toho, že se od pošty dá velmi rychle dostat k výjezdu z města.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz