Hlavní obsah

Tyhle české celebrity se dostaly do dluhů. Na krku mají exekutory, někdo dokonce i vymahače

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Novák, Wikipedia" in case you use this outside Wikimedia projects.), CC BY-SA 3.0, via Wikimedia

Finanční problémy se nevyhýbají ani známým osobnostem. Některé české celebrity se v průběhu let dostaly do dluhů či dokonce exekucí. Podívejme se na několik příkladů známých tváří, které se potýkaly s finančními těžkostmi.

Článek

Finanční problémy se nevyhýbají nikomu, ani známým osobnostem. Pro některé české celebrity se dluhy staly noční můrou, která ovlivňuje jejich každodenní život, kariéru i veřejné vystupování.

Tomáš Řepka

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka je jedním z nejznámějších případů v Česku. Po konci sportovní kariéry se potýkal s řadou finančních problémů, včetně dluhů na alimenty a dalších exekucí.

Marek Taclík

Marek Taclík dluží přes 2,4 milionu Kč, z toho 1,5 milionu Kč dluží vymahačské firmě, která odkoupila jeho nesplacenou pohledávku od banky. Další dluhy zahrnují 570 689 Kč finančnímu úřadu, 331 727 Kč zdravotní pojišťovně a 15 130 Kč komerční pojišťovně. Taclík vyhlásil osobní bankrot, aby se vyhnul exekuční dražbě svého bytu v pražských Strašnicích. Jeho finanční potíže začaly v roce 2004 a stále z nich bojuje ven​.

Aleš Brichta

Přes 4,5 milionu Kč. Brichta se potýká s dluhy, které zahrnují závazky z podnikání i osobní dluhy. Jeho bar na Palmovce také čelí finančním potížím, což přispívá k jeho dluhové situaci. Brichta se několikrát setkal s exekucí majetku, včetně případů týkajících se jeho firem a podnikání. Finanční problémy se zhoršily kvůli nižší pracovní vytíženosti a menšímu počtu koncertů.

Bolek Polívka

Polívka čelil finančním potížím, zejména v souvislosti s podnikáním a nesplacenými pohledávkami. Přesná výše jeho dluhů nebyla uvedena, ale exekuce zasáhly i jeho osobní majetek. Polívka se snažil restrukturalizovat své finance a spolupracoval s exekutory na splácení dluhů, aby uchránil svůj majetek​.

Zdroje: Blesk.cz, Forbes.cz, iDnes.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz