Hlavní obsah

Sbírka pro rodinu psychologa Radka Ptáčka budí emoce. Chudí lidé si to nedovolí, ale bohatí berou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto

Sbírka je plná kontroverzí, vdova se sbírkou souhlasila, přitom vlastní několik nemovitostí. Jak je to možné? Proč si to chudí nedovolí, ale bohatí berou?

Článek

Radek Ptáček byl profesor lékařské psychologie a také klinický psycholog a psychoterapeut. Ve svém oboru mezi kolegy i pacienty velmi uznávaný. Říkalo se o něm, že je velmi empatický, trpělivý s velkým srdcem. Otec tří dětí a manžel Radek Ptáček mnoha lidem pomohl, ve svém soukromí si však poradit nedokázal. Dva dny byl pohřešován, již od 1.září o něm nikdo nevěděl. 3. září širokou veřejnost zasáhla smutná zpráva, že byl nalezen mrtvý v jednom z pražských hotelů.

Proč se rozhodl ukončit svůj zdánlivě úspěšný život, to nikdo neví

Co neštěstí předcházelo a co se v osudný den stalo, je předmětem vyšetřování. Proč si k tak zoufalému činu vybral hotelový pokoj? Policie informovala, že své manželce posílal podivné zprávy, ze kterých bylo patrné, že se chystá spáchat sebevraždu. Jeho známí si myslí, že si nabral moc práce, měl toho moc i v soukromí. Možná přecenil své síly a to mu zlomilo vaz. Někdo totiž vysoké pracovní tempo nezvládá, ačkoliv je vždy při síle a úsměvu. Rodina bez živitele, píše se v médiích a na sociálních sítích.

Kolegyně a kamarádky paní Ptáčkové se rozhodly uspořádat pro rodinu sbírku. Sbírka byla spuštěna na portálu Donio, cílová částka je vypsaná na 10 milionů korun. „Peníze ze sbírky mají být využity na zaplacení hypotéky, aktuální poplatky, zabezpečení běžných potřeb a chodu rodiny. Dále na nutného vybavení pro děti, výdaje spojené s péčí o ně i na psychickou podporu,“ je uvedeno na portálu. Nyní se vybraná částka blíží ke 3 milionům.

Posuďte sami, zda je sbírka v takovém rozsahu na místě

Otázka je, zda tato rodina sbírku na zajištění životní úrovně potřebuje. Nyní se prověřují skutečnosti okolo jejich majetkových poměrů. Podle katastru nemovitostí paní Hana Ptáčková vlastní několik nemovitostí, kdy darem v roce 2011 získala byt o rozloze 79,67m2, jehož hodnota je okolo 11 milionů, vlastní také nebytový prostor o rozloze 87,87 m2 v hodnotě 5 milionů, dále vlastní dům se zahradou a bazénem v Hostivici v hodnotě 11 molionů, který rodina kupovala na hypotéku (8 milionů) v roce 2018. 

Hana Ptáčková vlastní spolu s matkou i dům v Pačejově na Klatovsku, jehož hodnota přesahuje několik milionů korun. Kdyby tedy některou z nemovitostí prodala, rozhodně by nouzi ona ani její rodina neměla. Jen je zřejmě snažší natáhnout ruku a čekat, co jim kdo dá. Normální lidé se dostávají do špatných situacích každý den, ale jen málokdo si řekne o pomoc. Ten, kdo má hodně, ale neváhá a čeká. „Pokud se k nám dostane informace, že zakladatel sbírky něco zatajil nebo že jeho majetek či příjmy nejsou v souladu s deklarovanými potřebami sbírky, necháme věc prověřit a následně situaci oznámíme Magistrátu hl. m. Prahy, který je kontrolním orgánem,“ řekl zakladatel Donia.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz