Hlavní obsah
Názory a úvahy

ČT1 se pomalu mění v ČT Krimi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tefi/Midjourney AI

Někdy není jednoduché se na televizi dívat

Je to tak. V hlavním vysílacím čase od osmé hodiny večer se prakticky nevysílá nic jiného než kriminální seriály. A někdy, pro velký úspěch, následuje rovnou další.

Článek

Od prvního programu České televize bych asi čekal trochu pestřejší program, ale skutečně – kromě soboty běží jen kriminální seriály nebo mini série.

Pondělí: Případy 1. oddělení – několikátá repríza populárního českého kriminálního seriálu.

Úterý: Četnické humoresky následované seriálem Rapl – obojí už vidíme po několikáté.

Středa: Pustina – premiéra českého krimi seriálu, i když premiéra pouze na ČT. I to se počítá.

Čtvrtek: Černá voda – poprvé se dostáváme k zahraniční tvorbě, konkrétně k severské kriminálce ze Švédska.

Pátek: Komisařka Florence – dnes by to ani nešlo bez ženské hlavní postavy, takže tady máme tuto francouzskou kriminálku.

Sobota: Světě div se, ale na sobotu připadá jediný den v týdnu, kdy se žádný kriminální seriál nevysílá.

Neděle: Docent a Strážmistr Topinka – zakončujeme týden českými kriminálkami, i když Strážmistr Topinka je spíše odlehčená kriminálka.

Konkurenční hlavní kanály jsou na tom o něco lépe, ale třeba v pondělí je jedno, na jaký kanál přepnete – všude běží kriminálka. Na Nově Kriminálka Anděl, na Primě Malý pitaval z velkého města. A po nich další nášup v podobě Specialistů a Kriminálky Kraj.

Není se pak čemu divit, že někteří lidé nechtějí platit koncesionářské poplatky. Všude samé kriminálky, a naopak chybí dříve samozřejmá fotbalová liga. Co nás čeká dál?

Naštěstí, pro ty, kteří chtějí sledovat něco jiného, jsou tu alternativy v podobě streamovacích platforem. Ty mají své mouchy, ale přesto dnes nabízejí lepší obsah než hlavní vysílací čas v televizi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz