Hlavní obsah
Názory a úvahy

Oficiální stránka ANO k volbám je jedna velká průhledná dětská lež

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Tolik lží v jednom textu jen tak nenajdete. Na konci vzpomínka na Karla Čapka a jeho geniální Modlitbu za pravdu, která vysvětluje, jak je důležitá pravda. Právě dnes, jako tehdy v době vzniku.

Článek

Tolik lží v jednom textu jen tak nenajdete. Normální lhář se snaží vytratit a ke lžím se nechce vracet. Toto napsal lhář z jiné dimenze. Klidně ty lži představí veřejnosti. Buď tomu sám věří, což je velmi špatná zpráva, nebo věří faktu, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou, a to je ještě mnohem horší. V tomto případě jde o druhou možnost. Jde o účinnou propagandu, které neumíme čelit. Proto ji musíme odhalovat. Když odhalíme lež, ukáže se konečně pravda. Toto opakované lhaní je účinné na občany, kteří se nezajímají o fakta a pravdu. Stačí takto lhát, a to přinese pohodlné množství hlasů potřebné k převzetí moci. Nic víc. Jen lhát a lhát.

Ti, co by se chtěli sami přesvědčit, jestli hnutí ANO opravdu lže, nechť si otevře oficiální stránky a oddíle Volby je lživý text, ze kterého vybírám některé podle mne lživé věty a k nim se snažím přidat veřejně dostupné informace. A rychle, budou volby a taky jak říkají dezinformátoři „než to smažou“. Na konci připomínám Karla Čapka a jeho geniální Modlitbu za pravdu, která vysvětluje, jak je důležitá pravda. Právě dnes, jako tehdy v době vzniku.

ANO píše na svém oficiálním webu voličům k volbám toto:

Naším cílem je volby nejen vyhrát, ale získat takovou pozici, abychom mohli začít napravovat škody, které Fialova vláda za poslední 3 roky napáchala. Chceme vrátit lidem, co jim Fialova vláda vzala.

Jestliže chce ANO vrátit něco lidem, mělo by začít u sebe, aby to mohli vymáhat po jiných. Nejprve by sami měli vrátit, co lidem vzali. Vraťte lidem 18 tisíc jejich blízkých. Vedli jste tuto zemi v době covidové tak zmateně a neodborně (a ministrem zdravotnictví bude …. a připraví se ….) a v tak závažné situaci na počátku exponenciálního růstu jste odmítli doporučení lékařské odborné veřejnosti nařídit nošení ochranných roušek. V porovnání se stejně lidnatým Švédskem u nás zemřelo o 18 000 lidí více. Byli to naši blízcí a vy jste za toto a další rozhodnutí nepřevzali žádnou zodpovědnost. Jen nemyslící člověk by znovu zvolil neschopné zástupce.

Co jste nám ještě vzali? Půjčili jste si na covid 300 miliard Kč a podle NKÚ jste na covid použili jen zlomek. Dlužíte nám vysvětlení, na co ty peníze před volbami použily. A co paní Schillerová, už vrátila peníze ministerstvu financí, které jí platilo fotografy, kteří ji fotili v pracovní době s policisty, s požárníky a pávy? Nulová sebereflexe, nulová empatie s pozůstalými. Mlčíme, nic nebylo. Kdo se nepoučí, není schopen lepšího výkonu a jestli přijde další epidemie (WHO ji očekává) a jestli chceme přežít, nemůžeme být vedeni stejnými lidmi.

Pokračujme, v předvolebním textu dále.

Dnes už můžeme s jistotou říct, že Fialova vláda selhala a zklamala občany na celé čáře. Nejen, že podrazila svoje voliče a prohospodařila veškerou důvěru, kterou jí lidé dali, ale zradila i vlastní zemi.

Po zavraždění dvou našich občanů a zničení muničního skladu ve Vrběticích předseda Babiš prohlásil: „Nešlo o akt státního terorismu, to znamená, že Rusko neútočilo na Českou republiku. Agenti útočili na zboží obchodníka se zbraněmi. Ta munice měla vybuchnout po cestě, takže já jen vysvětluji, že to nebyl útok Ruska na Českou republiku.“ Bylo toto prohlášení ve prospěch naší země, nebo ve prospěch cizí mocnosti?

17.9.2021 v článku – Jaderný lobbista: Havlíček tendr na dostavbu Dukovan změnil, aby v něm udržel Rosatom - je uvedeno: „Experti ministerstev vnitra a zahraničí, kontrarozvědky BIS, rozvědky ÚZSI, Vojenského zpravodajství a Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) měsíce předtím důrazně doporučili, aby vláda neoslovovala ruský Rosatom. V případě, že by tendr vyhrál, podle nich hrozí, že režim Vladimira Putina použije největší zakázku v historii Česka k vydírání státu. Havlíček přesto rozhodl o tom, že Rosatom bude mezi uchazeči o jadernou zakázku, kterým polostátní firma ČEZ zašle zadávací dokumentaci.“

Sami si udělejte úsudek, kdo tu zradil vlastní zemi?

Můžeme pokračovat dále…

Fialova vláda je ta nejneschopnější v dějinách České republiky. Žádná vláda nebyla tak asociální, tak prolhaná, tak arogantní, žádná vláda nebyla tak nekompetentní, jako ta Fialova.

Cožpak si nevzpomínáte na bezradnost v době covidové? Orloj na ministerstvu financí? Výmysl s polní nemocnicí a vyhozené miliony? Kde by sehnali další doktory a sestry, když nemocnice sotva zvládaly provoz? Pak vymysleli celostátní centrum pro boj s rakovinou. Stejný problém, kdo by tam dělal a navíc, kdo by chtěl jezdit z Beskyd do Prahy na léčbu, na kontroly nebo na návštěvy? Zde je vidět, že ANO je bez schopnosti se rozhodovat správně a bez sebereflexe, jinak by nevznikl takovýto lživý text, který si může přečíst veřejnost.

Připomeňme si dobu covidovou a bezradnost a chaos, po kterém zbytečně zemřelo v porovnání se stejně lidnatým Švédskem o 18 tisíc našich blízkých více. Vzpomeňme na nouzový stav, lockdown, izolaci dětí, která napáchala obrovskou škodu na jejich psychice a jen čas ukáže, jak obrovský problém jim to způsobilo. Švédsko nezavedlo téměř žádné uzávěry, dokonce celou dobu ponechalo otevřené základní školy. Roušky a respirátory nařízeny nebyly, pouze doporučeny.

A jak to hodnotila media? Znovu si přečtěte dobové články chronologicky seřazené (najdete podle názvu článku):

24.9.2020 - Imunolog Udělali jsme něco, co žádná jiná země. A tady máme výsledek

24.9.2020 - Diletantská distribuce státních roušek. Úřad zajímá, jak pošta získala osobní údaje seniorů

7.10.2020 - Tento týden rozhodne, míní Dušek. Úterní nárůst jeho očekávání překonal

9.10.2020 - Statistik Dušek popsal, čím v říjnu hrozí koronavirus

8.10.2020 - Michal Bláha Premiére, ministři, žaluji vás, selhali jste

19.10.2020 - V Česku zavládl chaos, Zeman i Babiš ztratili morální autoritu, hodnotí Němci

21.10.2020 - Kvůli lžím o koronaviru mohou umírat lidé, vláda zcela selhává, upozorňují experti

22.10.2020 - Babiš označil za lež výroky o rekordním počtu úmrtí na covid v ČR

1.11.2020 - Česko má za týden nejvíce obětí s covidem na světě v přepočtu na obyvatele

1.11.2020 - Covid odhalil, co umí napáchat populisté, říká český expert z Británie

6.1.2021 - Čísla mluví jasně. Česko koronavirovou epidemii vůbec nezvládá

6.1.2021 - Česko jako nejhorší v koronaviru na světě. Co s tím_ Odpoví epidemiolog

27.1.2021 - Marián Hajdúch Na ministerstvu nás nikdo neposlouchal

26.2.2021 - Maďar Říkal jsem, že to bouchne. Babiš Vojtěcha převálcoval. Na lockdown dojde

18.6.2021 - Česko prohrálo s covidem i se „západním zdravotnictvím“

12.5.2022 - Vyhrálo Švédsko. Tabulka nadúmrtí dokazuje, že lockdowny byly na nic

Přečtěte si ty články, ať si uděláte obrázek (tak jak si udělali obrázek nezávislí zahraniční pozorovatelé), kdo tady je asociální, prolhaný, arogantní a nekompetentní. Uvědomte si, kdo tu je schopen lhát i v případě počtu zemřelých. Nejsou! Tak se nic nestalo?

Zatímco ostatní evropské země krizi již dávno překonaly, Fialova vláda ji dál prohlubuje a táhne Českou republiku dolů. A to vše proto, že zájmy našich občanů jsou pro tuto vládu až na posledním místě.

Veřejnoprávní Česká televize televizním divákům prostřednictvím pan Marka Wollnera v poradu Reportéři ČT ukázala, že A. Babiš nemaká pro lidi, ale spravuje zásoby obilí tvořící státní hmotné rezervy v rozporu s pravidly a byl načapán, že ve skladech je málo obilí pro případ války. Od té doby útočí na ČT a veřejnoprávní média. Jak dopadl pan M. Wollner a pořad již víme. Je to náhoda? Jak dopadne celá ČT bude záležet na občanské odpovědnosti a ochotě ji bránit.

Dovedete si představit nějakého státníka z vyspělého státu, který v době zvyšující se agrese Ruska chce prodat kovy ze státních hmotných rezerv určených pro válečnou výrobu a peníze přesunout do rozpočtu, a to přes to, že tvrdí, jak dobře hospodaří? Babiš na kritiku reagoval tím, že držení kovů je překonaný koncept. Kovy jsou prý také už téměř padesát let staré.

V článku - Hmotné rezervy státu by neměly platit Babišův populismus se uvádí: „Premiér Andrej Babiš v listopadu oznámil záměr rozprodat strategické rezervy kovů ze Správy státních hmotných rezerv, které mají sloužit pro potřeby státu a občanů v době nenadálých krizových situací. Hospodářský výbor Poslanecké sněmovny tento návrh zamítl, kritizovala ho i řada opozičních poslanců a odborná veřejnost. Vládní rozpočet na příští roky s prostředky za prodané kovy nicméně počítá a návrh už dostal zelenou i od Bezpečnostní rady státu. Kovy, které premiér hodlá rozprodat, by naplnily 1600 kamionů a do rozpočtu přinesou asi 2,2 miliardy korun. Babiš dlouhodobě zadlužuje stát během ekonomické konjunktury, a teď ještě ukazuje, že v zájmu svého populismu neváhá hazardovat i s naší bezpečností.“

Kdo tu má zájmy občanů posledním místě a kdo si myslí, že občanům dostatečně vysvětlil, že strategické zásoby kovů po tom, co Rusko vtrhlo na Krym, nepotřebujeme, že je staré?

Dalo by se pokračovat a pokračovat.

Je třeba se ale vyjádřit k tomu, jak se občanům, tedy voličům, snaží ANO do hlavy dostat myšlenku, že chudnou kvůli Fialově vládě. Možná by si měli zapřemýšlet, zda se lidstvo někdy v historii mělo lépe v době globálního konfliktu, v době energetické krize a po celosvětové epidemii. Také by se občané měli podívat k sousedům, zda náhodou také nejsou nespokojení se stejnými skutečnostmi a jestli to opravdu nesouvisí s globálními problémy.

Čtěte dále, sami hledejte lži. Při slibech si určitě vzpomenete na halu pro Sáblíkovou. Hledejte, třeba existuje seznam slibů a seznam skutečnosti, tak jako existuje dokumentování lží (babisjelhar.cz, babisovyzlociny.cz, důležité je vidět film Selský rozum, bez těchto znalostí nelze odpovědně volit).

A závěr také nezklame …

Chceme, abyste se nebáli otevřít obálku se složenkou, abyste se nebáli vyúčtování energií, aby vaše děti mohly sportovat a mít dobré vzdělání, aby naši senioři měli důstojné stáří, aby se všem lidem dostala bezplatná, kvalitní a stejně dostupná lékařská péče.

Tak to vypadá, že žijeme ve státě, kde děti nemohou sportovat, kde děti nedostávají dobré vzdělání, kde senioři nemají důstojné stáří a kde se lidem nedostává kvalitní lékařská péče.

A to vše nám teprve po volbách zařídí hnutí ANO.

Kdo nechce, aby jeho děti lhaly, sám nemůže volit lháře.

Kdo nechce, aby jeho děti lhaly, ať jim ukáže a představí všechny reprezentanty hnutí, každého jednotlivě, a řekne jim, že tito lidé schvalují lži napsané na oficiálním webu hnutí ANO k volbám. Vysvětlete jim, že každý lhář chce nad námi získat nějakou výhodu nebo nás chce oklamat a dělá to pro svůj prospěch. Ať se děti seznámí s realitou, že nám chtějí vládnout lidé, kteří lžou. Ale že oni lhát nesmí a vždy ať proti lhářům bojují. Lhářů si nikdo neváží a společnost by je neměla tolerovat, protože jsou nebezpeční.

Připomeňte dětem světového spisovatele Karla Čapka a jeho Modlitbu za pravdu, kterou pro nás právě pro takto těžké časy napsal těsně před svou smrtí. Uvádím její konec.

„…….. Bože, vrať světu pravdu! Bude to víc než smlouva míru, bude to cennější než každé spojenectví. Nikdo, žádný národ, žádný stát si nebudiž jist, pokud mohou být lidské vztahy kdykoli korumpovány nástroji lži. Nebude jistoty, nebude smluv, nebude ničeho platného a bezpečného, pokud vědomí kteréhokoliv národa bude zkřivováno záměrnou lží. Za každou lží jde úklad a násilí; každá lež je útok na bezpečí světa. Nikdo nebude žít v míru ani za nejsilnější hradbou z oceli a betonu; okřídlená lež se vysměje všem vašim pevnostem. Zbavit svět lži je víc než odzbrojení.

Jaké to bylo divné jasnozření, když náš Masaryk vepsal do našeho státního znaku slova Pravda vítězí. Jako by tušil, že jednou lež podnikne generální útok na náš stát a národ, a už předem razil heslo pro toto utkání. S tím heslem můžeme jít do boje; ale jenom s tím heslem může jít celý svět do míru.

Neboť jenom bez lži se mohou lidé a národy dorozumět, ať mluví jazykem kterýmkoliv.

Bože, vrať světu pravdu!

Abychom přežili tuto globální krizi, nesmíme volit žádné lháře!!!

S nadějí Pavel Bartoš

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám