Hlavní obsah
Sport

Bezkrevný Jurásek? Proti Dukle ne. Karabcův osud ho nemusí potkat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tomáš Rejzek / 90 minut

Nástup mladého křídla na českou ligovou scénu byl impozantní. I trenér Slavie Jindřich Trpišovský ho nazval „nečeským“ hráčem. Forma a výkonnost Matěje Juráska ovšem negraduje. V neděli ukázal ale lepší tvář.

Článek

Slavia překonává vlastní rekordy, lize vládne tvrdou rukou. Jeden z důvodů je i ten, že trenér Trpišovský ustálil sestavu. Na to doplatil stále ještě mladý talent Matěj Jurásek, který v Chance Lize dostává méně minut než dříve.

Báječnou formu má Tomáš Chorý, jako před zraněním kope Lukáš Provod, spekuluje se o nabídkách, jaké přiletí na Senegalce Malicka Dioufa. Jinak ovšem na křídlech Slavia tolik na výběr nemá. Hrdina EURA Ivan Schranz se zranil, Ondřej Lingr zatím hledá výraznější formu a Mojmír Chytil se hodí nahoru k Chorému.

Proti Dukle Praha tak Jurásek v základu naskočil. A připsal si první trefu v sezoně, když povedenou žíní na přední tyč překonal gólmana Hrušku. Následná oslava pod Tribunou Sever ukázala, jak moc si vstřeleného gólu váží. Budou další následovat? Trenér Trpišovský byl přesto kritický. „Upřímně se mi jeho výkon v první půli nelíbil. Byl jsem na něj trochu ostřejší. Chce to ustálenost výkonů. Potřebujeme od něj body, představuji si vyšší kvalitu v řešení situací,“ řekl po zápase domácí lodivod na tiskové konferenci.

Sešívaní nebyli v neděli proti Dukle sešívaní. Nastoupili netradičně v bílých dresech, aby podpořili kampaň ohledně dárcovství krve. Fanoušci Slavie na sociálních sítích vtipkovali, že čekají opět bezkrevného Juráska. 21letý křídelník postupem času začíná některé slávistické vlajkonoše mírně iritovat. Techniku v noze má, ale zápal na něm není někdy znát. Navíc často utápí nadějné akce v beznadějných kličkách. Dost často tak nabídnutou šanci nevyužije. Nabízí se paralela se sparťanským kolegou Adam Karabcem. Také výjimečně nadaný mladík, ale v A týmu letenských to nikdy naplno nerozbalil. Nyní si zvyšuje minutáž a sebevědomí v druholigovém německém Hamburku.

Pokud Jurásek gólově naváže na zápas proti Dukle, podobný osud ho nemusí potkat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz