Hlavní obsah

Bezzubý mladící Sparty nedokázali uspět, Necid znovu skóroval

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Livesport.cz (se souhlasem)

Nedělní 14. kolo Chance Národní Ligy nabídlo divácky atraktivní souboj mezi sparťanským b-týmem a Viktorií Žižkov, která se těší výborné formě z posledních zápasů a má ve svých řadách nejlepšího střelce soutěže Tomáše Necida.

Článek

Sparťanští mladíci chtěli v zápase bodovat, ale skvěle rozehraný Žižkov udržel výsledek a vyhrál 2:1.

Dominance Viktorie

Na utkání dorazil hojný dav diváků, který hned v úvodu sledoval dobrou šanci, do které se dostal mladý talent Sparty Lukáš Penxa. Střela mu sjela, ale k odraženému míči se dostal Šiler a jeho dloubáček vyhlavičkoval obránce Žižkova těsně před čárou.

Během 13. minuty se do ideální šance dostal po precizním centru Antonín Vaníček, udělal si kličku, ale stopera Letenských Večerku nepřelstil. Vaníček se nevzdával a jeho zkušenosti z nejvyšší soutěže byly znát, když se pokusil o nebezpečnou střelu, která skončila jen na brankáři Nalezinkovi.

Kanonýr ze Žižkova se ozval v 19. minutě. Tomáš Necid dostal načechraný balón za obranu, který propadl mezi stopery Sparty, a krásným lobem do pravé části svatyně soupeře se trefil po třinácté v sezóně. 0:1.

V průběhu další minuty proběhl za obráncem domácích Augusto Batioja, který si již položil gólmana Sparty na zem, v tutové šanci však minul odkrytou síť. Mladí sparťané i přes urputnou snahu neměli mnoho možností pronikat za dobře zformovanou obranu hostů. Žižkov hrozil hlavně z nebezpečných nákopů za obranu, které mu často vycházely.

Z následující akce ve 23. minutě se na levé straně objevil hračička Vaníček, našel ve vápně Broukala, a ten po vyhraném souboji naservíroval otevřenou cestu pro Václava Proška až mezi tři tyče hráčů v rudých dresech. Prošek nezaváhal. Skóre se znovu měnilo a ve formě hrající Viktorka šla do dvougólového vedení. 0:2.

Hosté v červenobílém ke konci poločasu tlak ještě stupňovali. Z rohu na počátku 41. minuty se po prodloužení hlavou objevil sám Tomáš Necid, před kterým zívala prázdná brána. Tentokrát však útočník s čuchem na góly pokus trestuhodně zahodil.

Unavená dohrávka druhého poločasu

Do druhého poločasu vstoupili hladovější hráči Viktorky, když několika projektily prověřili pozornost brankáře Nalezinka, nejdříve Prošek a po něm těsně minul levou tyč Batioja. Zazlobili i domácí, když se po několikáté v utkání pokoušel zahrozit levý krajní obránce Sparty Lukáš Penxa.

Od 55. minuty začali přebírat otěže zápasu sparťané. Závaru se jim k jejich smůle nedařilo využít. V 67. minutě se znovu ozval Necid, když dostal od kapitána Žižkova Milana Jiráska vzdušný pas za obranu. Necidův volej však v síti neskončil.

Spící diváky probudil až pokus v 75. minutě od domácího Daniela Rusa, jehož střela se vrátila k Penxovi. Točený pokus mladíka zastavil až brankář Melichar.

Trápící se Sparta se přece jen dočkala, když se v 90. minutě přízemní trefou k levé tyči ozval Lukáš Penxa a Melichar musel poprvé lovit ze své brány, takže se překvapivě i přes vývoj utkání na stadionu v Seifertově ulici zadělávalo na drama. 1:2.

I přes závěrečný nátlak nezvládlo béčko Sparty zvítězit a bude muset skousnout další bodovou ztrátu. Žižkov naopak v domácí atmosféře na svém stadionu ukázal, jaká je jeho síla, a pomýšlí na barážovou pozici, na níž momentálně ztrácí bod. Za tímto vytouženým cílem jej nadále táhne střelec Tomáš Necid, který se ani dnes nemýlil.

Hráč utkání podle 90minut: Václav Prošek (ZIZ)

FK Viktoria Žižkov – AC Sparta Praha B 2:1 (2:0)

Branky: 90. L. Penxa – 19. Necid, 22. Prošek

Žluté karty:  34. Hodouš (SPB), 82. Večerka (SPB) – 36. Jirásek (ZIZ), 79. Necid (ZIZ), 90+4. Sixta (ZIZ)

FK Viktoria Žižkov: Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Klusák – Vaníček (70. M. Hönig), Jirásek (C) (84. Tregler), Petrák, Batioja (90+2. Sixta) – Prošek (70. Muleme) – Necid (84. Sodoma).
Náhradníci: Kotek – Žiga, Gembický, A. Toula, Řezáč, Divíšek.
Trenér: M. Nikl

AC Sparta Praha B: Nalezinek – F. Říha, Večerka (C), M. Jedlička – Hodouš (72. Hruška), Okeke, Tošnar (72. V. Novák), L. Penxa – Michl (64. O. Penxa), Šiler, Rus (87. Osmani).
Náhradníci: Zajac – Piralić, Goljan, Váňa, Cissé.
Trenér: L. Loučka

Rozhodčí: Pechanec – Malimánek, Marek

Diváci: 1618.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz