Hlavní obsah
Sport

České Budějovice se chystají odpálit další trenérskou bombu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: SK Dynamo České Budějovice / se souhlasem klubu

V Dynamu České Budějovice se dějí věci. Teprve před několika dny byl oznámen příchod Františka Straky a nyní by jej dle informací Deníku Sport mohl na pozici asistenta trenéra doplnit Tomáš Řepka.

Článek

Trenérské zkušenosti padesátiletého Tomáše Řepky nejsou bůhvíjaké a bez nadsázky by se dalo říct, že toho víc odseděl ve vězení než natrénoval. Asi největší zkušenosti si mimo hřiště připsal v Mostě, kde několik měsíců plnil roli sportovního manažera u druholigového mužstva. Nutno podotknout, že bez větších úspěchů.

Poslední rok a půl však bývalý hráč Fiorentiny věnoval pilnému studiu, a tak se na jaře stal držitelem trenérské licence A. K usednutí na prvoligovou lavičku tak tomuto vyhlášenému bouřlivákovi už nic nebrání.

„Jsem připravený na první trenérskou výzvu! Díky všem mým profesorům, co mě nešetřili a dávali mi sodu, nebylo to jednoduchý. Díky i těm, co ve mně věřili,“ konstatoval Řepka po dokončení studia na svém instagramovém účtu, čímž jen potvrdil, že je na případné angažmá patřičně nažhaven.

Pro Budějovice by mohl nástup odchovance Brumova znamenat také výrazné zvýšení zájmu o klub. Už příchod Františka Straky dostane klub pod drobnohled médií, který by Řepka ještě výrazně zvýšil. Je také možné, že příchod zlobivého muže českého fotbalu přiláká na Střelecký ostrov řadu diváků, kteří budou čekat, zda se nedočkají dalšího pověstného „blikance“. Kameramani už na jih Čech s takovou radostí patrně jezdit nebudou.

Zajímavostí by bylo, že by se na pozici koučů sešli dva muži, ke kterým mají fanoušci Sparty poněkud ambivalentní vztah. Straka si fanoušky letenských rozhněval svým působením v Edenu a Řepka pro změnu ve své autobiografii přiznal, že Spartu úmyslně poškodil v boji o titul.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz