Hlavní obsah
Sport

David Látal: Mladý střelec, který může ovládnout Chrudim i celou druhou českou ligu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut

Chrudimský odchovanec David Látal zažívá prozatím životní podzimní část sezóny v MFK Chrudim. Jeho úžasné výkony ho nakonec prosadili až do výběru Jana Suchopárka. Má šanci posunout se dále, jako například jeho bývalí spoluhráči?

Článek

Mladičký útočník, který v lednu oslaví 22. narozeniny, nastoupil poprvé za barvy Chrudimi, již v sezóně 20/21, ve svých 17 letech. Tehdy po něm sáhl současný kouč Bohemians a asistent české reprezentace Jaroslav Veselý, který tehdy pozvedl Chrudim ze dna. Svého prvního gólu se dočkal až o rok později. V průběhu loňské sezóny se mu povedlo ve 30 zápasech vstřelit 6 gólů.

Jeho perfektní forma však přišla až se začátkem sezóny letošní, kdy se pod novým trenérem Tichaiem posunul přímo na hrot útoku, kde začal vzkvétat. V jedenácti zápasech se mu povedlo vstřelit úctyhodných sedm gólů a přihrát na šest branek, čímž se momentálně Chrudim, i díky výkonům vytáhlého útočníka, drží se šesti bodovým náskokem na 2. místě Chance Národní Ligy. Navíc to stále vypadá, že David je stále při chuti a vzhledem k formě Tichaiovi družiny to vypadá, že se bude statistikami posouvat stále výše.

Foto: 90 minut

Již před sezónou měly vážný zájem prvoligové Pardubice, které mají s Chrudimí blízké přestupové vztahy. Tým, hrající na stadionu Za Vodojemem, si však řekl o příliš vysokou částku kolem pěti milionů korun, což je částka, za kterou do první ligy chodí osvědčení matadoři soutěže. Zajímavou otázkou je tedy, zda již teď v zimním přestupovém období někdo po jmenovci bývalého trenéra Jablonce nesáhne. Zájem by mohl být určitě z týmů, které bojují o záchranu v nejvyšší soutěži. Pokud by však David setrval až do konce sezóny a udržel by současnou formu, mohl by se stát významnou možnou akvizicí v letním přestupovém okně. K jeho dalšímu navyšování ceny by mohly napomoci nominace do reprezentace U21, ideálně pokus se probojovat do základní sestavy, kde však vévodí kapitán mládežnické reprezentace a Suchopárkův oblíbenec, Václav Sejk.

Pro Davida bude také důležité se udržet v pravidelném rytmu, kdy po jeho současném karetním trestu se probojovala do základní sestavy bývalá ikona z Pardubic Pavel Černý, který však už má svůj věk. I přesto je však Pavel zkušený střelec s rozsáhlými zkušenostmi z první i druhé nejvyšší soutěže. Pro mladého Davida je však mentor v podobě Pavla Černého ideální varianta v jeho dalším budoucím rozvoji a zároveň zdravá konkurence, která ho může posunout k lepším výkonům.

Každopádně doufám, že se bude mladému chrudimskému střelci nadále dařit, aby mohl posouvat nejen Chrudim a budoucí zaměstnavatele, ale také naši reprezentaci, ve které se kvalitní útočníci nikdy neztratí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz