Hlavní obsah

Drama v Pardubicích rozhodl Šín. Baník si udržel náskok na čtvrté pozici. Skončí kouč Saňák?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ilustrační foto: FK Pardubice - se svolením

V rámci sobotního 13. kola Chance Ligy přijel na východ Čech ostravský Baník, který si chtěl napravit chuť po nevydařeném zápase s Plzní, kde pomýšlel na body. Přes infarktový vývoj utkání, se díky gólu Šína last minute radoval Baník z výhry 3:2.

Článek

Tvrdý úder domácích

Baník, kterého přijel podpořit početný zástup diváků, začal hrozit hned od úvodu utkání. Ve 4. minutě přišel roh hostů, který zvládli Pardubičtí ještě odvrátit, ale zatočeným centrem od Tomáše Riga se míč vrátil do vápna a našel naskakujícího Erika Prekopa. Jeho dalekonosná střela jen olízla tyčku, a poté skončila v náručí domácího gólmana Stejskala.

Po této šanci Baníku začali hrozit domácí, kteří se několikrát dostali až do vápna hostů a vývoj utkání se přikláněl spíše na domácí stranu mince.

Ve 14. minutě se jedním z těchto úniků probojoval Štěpán Míšek, kterého fauloval kapitán hostů Michal Frydrych. K pokutovému kopu se postavil nejlepší střelec Pardubic Tomáš Zlatohlávek a míč nekompromisně uklidil do pravé části branky gólmana Markoviče. Skóre se na CFIG aréně poprvé změnilo a domácí šli překvapivě do vedení. 1:0.

Erik Prekop se krásně ukázal do uličky a objevil se skoro sám před brankou soupeře, na poslední chvíli ho zastavil pardubický stoper a i přesto, že si hosté chtěli vymodlit pokutový kop, rozhodčí Beneš však stál proti. Domácí pronikali do šancí více a Baník se zmáhal na protiofenzívu spíše ke konci poločasu, kdy se dvakrát k útočnému pokusu prokousal slovenský reprezentant Tomáš Rigo, oba jeho pokusy skočily zablokované.

Baník rozhodl v dramatickém závěru

Na druhý poločas nastoupil stejný Baník, jako na úvod poločasu prvního. Baníkovští se přepínali do plného útoku a několikrát dobývali hradbu hostů, ale stále neúspěšně. Do pokusů se dostával často brazilský kouzelník Ewerton nebo útočník Erik Prekop. Osudnou se domácím stala 62. minuta, kdy udeřil po jedné minutě na hřišti Filip Kubala. Sváteční střelec naskočil na točený centr a rozradostnil kotel Baníkovců. 1:1

O 8 minut později se krásným únikem obešel dva hráče červenobílých a našel znovu Kubalu, který byl podražen obráncem a i po přezkoumání situace videem byl pečetěn pokutový kop ke kterému se připravil šikula Ewerton a ten se nemýlil a poslal balón na opačnou stranu než předchozí střelec pokutového kopu Zlatohlávek. 1:2.

Hned následující akcí se ovšem ozvali znovu domácí, kdy vytvořili závar v obraně. Baník však několikačetné pokusy odvrátil. Z další akce milimetrovým pas Ladislava Krobota usadil mezi tři tyče čerstvý Vojtěch Patrák a i přes zpomalení střely brankářem se míč doklouzal až do sítě. Situace byla dlouho přezkoumávána videorozhodčím, který neshledal chybu a Pardubice se podruhé v utkání radovali. 2:2.

Sen o senzačním výsledku se pro Pardubice rozplynul v poslední minutě dlouhého nastavení, kdy ztratili slušný pokus na své útočné polovině a úžasnou dálnicí se dostal Matěj Šín ke kombinaci s Filipem Kubalou, který Šínovi přihrávku vrátil a ten v tutové šanci nechyboval a kotel hostů v černých dresech byl štěstím bez sebe a upravil skóre na finálních 2:3.

Pardubice ztratili krásně rozehraný zápas a ukáže až čas jestli je tento výsledek bude bolet v dosažení cíle, kterým je záchrana. Za to soupeři z Ostravy nemohou být nadšenější. Složitý vývoj utkání se obrátil v jejich prospěch a udělali si příjemný náskok na čtvrté pozici Chance Ligy.

Po další porážce pardubických fotbalistů se velmi otřásá pozice jejich hlavního kouče Jiřího Saňáka. Dojde ke změně na trenérském postu?

Anketa

Měl by být hlavní kouč Pardubic Jiří Saňák odvolaný z funkce?
Určitě ano
50 %
Nevím
0 %
Nikoliv, potřebuje více času
50 %
Celkem hlasovali 2 čtenáři.

Hráč utkání podle 90minut: Filip Kubala (Ostrava)

FK Pardubice – FC Baník Ostrava 2:3 (1:0)

Branky: 15. Zlatohlávek z penalty, 75. Patrák (Krobot) – 62. Kubala (Holzer), 72. Ewerton z penalty, 90+9. Šín (Kubala)

Žluté karty: 72. Stejskal, 90+7. Saňák (trenér) – 45. Frydrych, 90+2. Uchenna Aririerisim

Celkové střely: 4:8 Střely na branku: 3:3 Držení míče: 41 % – 59 % Rohy: 1:13 Ofsajdy: 1:1 Fauly: 14:14

Počet diváků: 3 326 z celkové kapacity 4 620. Místo konání: CFIG Aréna (Pardubice)

FK Pardubice: Stejskal – Surzyn, D. Šimek, Lurvink, Jindra – Vacek (C), Polyák (73. Patrák) – Míšek (73. Krobot), Zlatohlávek (63. Darmovzal), Pandula (46. Sychra, 90+2. Fousek) – Yahaya.
Náhradníci: Budinský – Leipold, Svatoš.
Trenér: Jiří Saňák

FC Baník Ostrava: Markovič – Pojezný, Frydrych, Uchenna Aririerisim – Holzer (90+5. Rusnák), Rigo (61. Šín), Boula, Buchta – Ewerton (C) (77. J. Juroška), Tanko (61. Kubala) – Prekop.
Náhradníci: Holec – Chaluš, Fukala, Kpozo, Nogha.
Trenér: Pavel Hapal

Rozhodčí: Beneš – Hájek, Váňa – Trska VAR: Jan Všetečka. AVAR: Jiří Pečenka.

Autor článku: Filip Vobořil

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz