Hlavní obsah
Sport

Dukla po dramatickém obratu zlomila Pardubice! Výhru zařídili Mešanovič a Řezníček

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Michal Málek / 90 minut

Dukla Praha si ve 12. kole Chance Ligy připsala důležité vítězství nad Pardubicemi. I když Pardubice šly v prvním poločase do vedení, Dukla ve druhé půli zápas otočila a zvítězila 2:1.

Článek

Hlavními hrdiny zápasu byli Muris Mešanovič a Jakub Řezníček, kteří dvěma góly během tří minut rozhodli o třech bodech pro domácí.

Pardubice se sice dostaly do vedení díky gólu Dominiquea Simona, ale Dukla díky aktivnímu druhému poločasu a přesným zásahům Mešanoviče a Řezníčka dokázala soupeře přetlačit.

Pardubice využily šanci ve 38. minutě

Hosté z Pardubic začali zápas lépe a trpělivě čekali na svou šanci. V 38. minutě se jim podařilo překonat obranu Dukly. Po rychlé akci se do zakončení dostal Simon, který se prosadil po přihrávce Zlatohlávka, čímž poslal Pardubice do vedení 1:0. Dukla měla v prvním poločase problémy s efektivitou v zakončení, což se projevilo i na skóre.

Rychlý obrat Dukly po přestávce

Domácí Dukla v druhém poločase výrazně přidala na tempu a snažila se o vyrovnání. V 64. minutě přišla odměna. Po pěkné kombinaci a centru od Jana Zeronika se prosadil aktivní Muris Mešanovič, který přesnou hlavičkou překonal brankáře Stejskala a upravil skóre na 1:1. Dukla se nezastavila a o tři minuty později už vedla. Tentokrát to byl Jakub Řezníček, kdo využil skvělou práci Mešanoviče a přesným zakončením do odkryté branky otočil výsledek na 2:1. Řezníček si tak připsal stý gól v nejvyšší soutěži, čímž se zařadil do Klubu ligových kanonýrů. Pardubice se v závěru pokusily o tlak, ale domácí obrana v čele s Matúšem Hruškou už další změnu skóre nepřipustila.

Dukla Praha se díky tomuto vítězství posunula blíže ke středu tabulky, zatímco Pardubice budou muset své šance na body hledat v dalších zápasech.

FK Dukla Praha – FK Pardubice 2:1 (0:1)

Branky: 64. Mešanović (Zeronik), 67. Řezníček (Mešanović) – 38. Simon (Zlatohlávek)

Karty: 78. Noslin (PCE), 90+6. Pandula (PCE)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:19.

FK Dukla Praha: Hruška – Vondrášek, Peterka (C), Hašek, Ambler (71. Ludvíček) – Šebrle (90+5. Holiš), Kozma, David Pech (46. Lichý), Zeronik (83. Ullman) – Řezníček (90+1. Špatenka), Mešanović (83. Matějka).
Náhradníci: Šťovíček – Moulis, M. Douděra, F. Matoušek.
Trenér: Petr Rada

FK Pardubice: Stejskal – Šehić, Lurvink, Noslin, Surzyn – Simon (58. Míšek), Vacek (C) (70. Krobot) – Patrák (76. Yahaya), Polyák (83. Darmovzal), Sychra (70. Leipold) – Zlatohlávek (83. Pandula).
Náhradníci: Budinský – D. Šimek, Jindra.
Trenér: Jiří Saňák

Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Novák

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz