Hlavní obsah
Sport

Fantazie pokračuje i ve Stuttgartu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: AC Sparta Praha / se svolením

Zajímáte se o aktuální dění v českém fotbale? Ve spolupráci se Sportovní deník fanouška vám budeme pravidelně přinášet subjektivní hodnocení výkonů a dění na hřišti. Tentokrát o prvním utkání Plzně v letošním ročníku Evropské Ligy.

Článek
  • Ani tohle český klubový fotbal neprohrál. A začíná to být vážně úlet. Druhý zápas s bundesligovým týmem během týdne. A druhá remíza. Přitom se oba mače hrály v Německu a se soupeři, kteří poslední měsíce budí v ofenzívě velkou hrůzu. Tohle je zatím fakt sen. Takže nebudit, prosím
  • Super výkon od Sparty. Vyspělý. Na obou stranách hřiště. Když bylo potřeba zahrát dopředu, dokázala útočit. Když bylo potřeba zaparkovat autobus, zaparkovala ho. A hlavně to hráči celé totálně odmakali fyzicky. Na dřeň. Orali trávník. A ten bod si zasloužili.
  • A klidně zrovna tenhle bod může být rozhodující. Ten postup začíná pomalu nabírat reálných kontur. Po dvou zápasech vážně nečekaný příběh. A netřeba zapomínat za to, že jen za ty dva výsledky Sparta inkasovala do pokladničky už cca 75 milionů korun! To je zhruba 20 mega za jeden rohový kop.
  • VFB jsou na svém stadionu asi jako lokomotiva, kterou Old Shatterhand rozflákal v Roswellu Saloon. V tomto ročníku Bundesligy má vyšší procento držení míče pouze Bayern. A hráči Stuttgartu už v této ligové sezóně vypálili dvaaosmdesátkrát! Za pět zápasů! Jen Undav má 22 střel. A dnes tohle celé Sparta udržela na jednom jediném gólu. To není žádné hypování soupeře. To jsou skutečná čísla.
  • Jasně. První poločas se domácím moc nepovedl. A to i přes to, že tam bouchli gól ze své první akce. Ale to je i zásluha Friise, který opět naordinoval skvělý pressing a rozhodně ne žádného zanďoura. Jen veliká škoda, že se nějaký ten brejk nedotáhl. Těch nepřesností tam bylo vícero, a nakonec to vždy ztroskotalo na finální přihrávce. Kluci z Letné mohli klidně tu první půli vyhrát! A nejen ve vztahu k těm dvěma tyčkám.
  • Při té druhé to byl od Birmančeviče výskok fakt jak od Cristiana Ronalda. Neskutečná výška. A jako soupeř by se vůbec nemohl divit, kdyby si tam VAR našel strkání od obránce.
  • Jinak ale Birma není v té úplné top formě. To bylo vidět právě při těch nedotažených protiútocích. V druhém poločase už málem fyzicky zkolaboval. Přesto ale utíkal do poslední hostující útočné akce zápasu. Ale na kloudnou přihrávku už síla fakt nezbyla. To bych mu ale nevyčítal. To, jak si nenavázal svého hráče při tom prvním gólu, to už je ale problém. I když tam samozřejmě taky zaspal Ryneš. Sparta měla v té chvíli ve vápně jasnou převahu, stejně dostala branku. To se nesmí stát.
  • Jako pořád mám otevřenou pusu. To, jak to Kairinen trefil … je úplný a totální úlet. Takhle si představuju dokonalý přímák. Naprosto. Klaním se až ke kotníkům.
  • I před Martinem Vitíkem. Respekt pro Rosu, že ho udržel. V zimě se mu to už možná nepodaří. Ten kluk má na velké věci. A velké věci předvádí. Zase si tam střihnul kopu klíčových hlaviček a vypíchnutých míčů v poslední vteřině. Parádní práce.
  • Ten druhý poločas už to dopředu vlastně neexistovalo. Ale zkrátka se jen ukázala kvalita soupeře. Ale že by jako VFB mělo nějaké moře šancí, to zase ne. A tu jedinou pořádnou Reiderovi úžasně zlikvidoval Vindahl. Dán mimochodem zapsal opět parádní výkon. Dokud si dokáže napravit vlastní hrubky tím, že soupeři chytne samostatný nájezd, je to celé cajk.
  • Takže jedeme dál. Tyhle okamžiky by si český fotbal měl zapamatovat. A až se někdy zase dostaví „doba ledová“, můžeme si je v paměti přehrávat. Tohle období, kdy máme čtyři zástupce v pohárové Evropě … všichni bodují jak na běžícím páse … a Sparta je průběžně v nejlepší osmičce neslavnější fotbalové soutěže světa. A jak jsem psal v úvodu. Já se prostě nechci probudit. Tak mě nechte spát!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz