Hlavní obsah
Sport

Hladký končí v Ipswichi! S klubem se nedohodl na nové smlouvě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ipswich Town FC

Václav Hladký

Český brankář Václav Hladký po výrazném přispění k postupu Ipswich Town do Premier League opouští anglický klub. Hladký, který se stal pro fanoušky Ipswiche hrdinou, potvrdil svůj odchod pro CANAL+ Sport a nyní si hledá nové angažmá.

Článek

Jednání o nové smlouvě probíhala již od listopadu minulého roku, avšak třiatřicetiletý gólman nebyl spokojen s nabídkou, kterou klub předložil. „Bylo to čistě o tom, že jsme měli s agentem nějaké požadavky a jednání začala úplně někde jinde, než jsme očekávali,“ uvedl Hladký v květnu v podcastu Kudy běží zajíc. Po dlouhých měsících diskuzí se obě strany nedokázaly dohodnout a český brankář se tak stal od 1. července volným hráčem.

Hladký přišel do Ipswiche v létě 2021 ze Salfordu a podepsal tříletou smlouvu. V první sezóně se stal brankářskou jedničkou, ale po příchodu Christiana Waltona z Brightonu ztratil své místo v základní sestavě. Během sezóny 2021/22 odchytal 14 soutěžních utkání a udržel čtyři čistá konta. V následující sezóně strávil většinu času na lavičce, ale s klubem se dočkal postupu do Championship.

V letní přípravě 2023 se zranila brankářská jednička Christian Walton, což umožnilo českému brankáři zaujmout jeho místo. Svůj debut v Championship si odbyl 6. srpna 2023 vítězstvím nad Sunderlandem (2:1) a po sedmi kolech měl na svém kontě čtyři čistá konta, čímž se stal nejlepším brankářem soutěže. Celkem odchytal za Ipswich 71 soutěžních utkání, z toho 47 v poslední sezoně.

Hladkého odchod z Ipswich Town je pro fanoušky smutnou zprávou, zvláště po jeho výrazném přispění k úspěchu klubu. Český brankář však nepochybně zanechal v Ipswichi nesmazatelnou stopu a nyní hledá nové výzvy ve své kariéře.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Ipswich Town FC

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz