Hlavní obsah
Sport

Hořkosladké pocity, měli jsme obrovskou šanci PAOK porazit, hodnotí utkání Miroslav Koubek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / 90 minut

PŘÍMO ZE SOLUNĚ: Viktoria Plzeň i ve třetím zápase ligové fáze Evropské ligy remizovala, tentokrát 2:2 na horké půdě PAOKu Soluň. Viktoria Plzeň měla utkání výborně rozehrané, nepovedený závěr plzeňský trenér dlouho po utkání rozdýchával.

Článek

„Po zápase mám velmi hořkosladké pocity. Za výkon musím mužstvo pochválit, kluci hráli, co jsme chtěli, co jsme si představovali, byli jsme aktivní, napadali jsme soupeře, navíc do ničeho jsme je nepouštěli. Myslím, že jsme měli v první půli kopat penaltu za jasnou ruku, naštěstí i tak jsme se dostali do vedení 2:0. Vyloučení Dweha byl samozřejmě problém, přesto jsme se ještě dokázali dostat do šance. Zápas mohl zavřít Erik Jirka, bohužel se mu to nepodařilo. Následně si soupeř vytvořil tlak, hodně nám v závěru chyběl právě Sampson Dweh, který toho hodně otrká,“ hodnotí utkání Miroslav Koubek.

Západočeši po remíze 3.3 ve Frankfurtu, domácí plichtě s Ludogorcem Razgrad, tak přidávají do tabulky třetí bod, nicméně všichni Plzeňané tuší, že dnes Viktoria dva body nechali ležet na trávníku. „Je pozitivní, že jsme ve skupině zatím neprohráli žádný zápas, ale po jednom bodu to v tabulce naskakuje pomalu. Měli jsme obrovskou šanci tady v Řecku vyhrát, takže je to pro nás dneska ztráta. Přál bych si bodovat v každém zápase,“ praví odhodlaně trenér Viktorie.

Jaká byla první slova trenéra po zápase v kabině? „Klukům jsem poděkoval za skvělý výkon. Byli jsme před zápase přesvědčení, že si nějaké šance vytvoříme, bylo jen v jakém provedení. Podařilo se nám vstřelit dvě branky, mohlo jich být určitě více. Při brejkových situacích totiž obrana PAOKu nestojí na pevných nohou,“ dodává plzeňský lodivod.

Závěr zápasu přinesl spoustu emocí, po obdržené brance na 2:2 byl dokonce trenér Viktorie vyloučen. „Dostal jsem v závěru červenou kartu, avšak já pouze nesouhlasil s odpískaným faulem Erika Jirky na polovině hřiště. Následně z toho nastal útok, po němž soupeř srovnal na konečných 2:2. Já jsem pouze gestikuloval, přesto jsem to schytal,“ vysvětluje Koubek.

Náročný program Viktorie pokračuje hned v neděli, kdy na svém trávníku ve Štruncových sadech hostí ve šlágru kola pražskou Spartu. „Určitě to je náročné, zápas nás stal hodně sil, z hlediska zátěže to není jednoduché, to je jasné. Ale nepovedený konec zápasu nám nemůže ublížit, spíše naopak by nás mohl tento zápas pouze posílit,“ uzavírá povídání Miroslav Koubek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz