Hlavní obsah
Sport

Jak jsou na tom čeští pohároví zástupci? Sparta řeší marody, Slavia zapracovává Lingra

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Štěpina / 90 minut

Vzhledem k ničivým událostem, které postihly naši republiku, byla utkání v první a druhé lize odložena. To ovšem neznamená, že by se mužstva hrající evropské poháry nepřipravovaly na první zápasy ve skupinách.

Článek

Co je tedy nového na Spartě, Slavii, v Plzni a v Mladé Boleslavi?

AC Sparta Praha

Největší otazník visel nad Matějem Rynešem, který si v utkání s Ukrajinou zranil ruku. Vyšetření naštěstí obavy nepotvrdily a hráč by měl být připraven v řádu dní. Další vrásky přidělaly zprávy z Finska, kde se zranil kreativní středopolař Kaan Kairinen. Ten ani nenastoupil do utkání s Řeckem. Jeho stav zatím není známý, ale sparťanská obec doufá, že bude na utkání Ligy Mistrů připraven.

Posledním jménem, o kterém se spekulovalo, je albánský záložník Qazim Laci. I on střídal v utkání Ligy Národů a spekulovalo se o jeho možném zranění. Ani tady zatím nejsou podrobnější zprávy se sparťanského tábora.

SK Slavia Praha

Slavia začne 25.9. v Bulharsku proti Ludogorci Razgrad a v Edenu se více než zranění hráči řešila soupiska pro Evropu. Do ní se zejména nevešel nejlepší střelec posledních dvou ročníků Václav Jurečka. Jeho odchod do Turecka byl jen vyústěním jeho neřešitelné situace v klubu. Dalším jménem, které se na soupisce neobjevilo je Petr Ševčík. Dříve oblíbenec JT je nyní nepotřebným hráčem a spekuluje se o zájmu Mladé Boleslavi, která by příchodem výrazně zkvalitnila kádr.

Naopak pro Evropu byl dopsán Ondřej Lingr i kamerunský záložník Simion Michez. Nejzajímavější je asi jméno Conrada Wallema, který už byl jednou nohou v anglickém Prestonu. Nakonec mu angažmá nedopadlo, ale trenér Jindřich Trpišovský ho neodepsal. Staněk s Masopustem nebyli dopsání z důvodu dlouhodobých zranění.

FC Viktoria Plzeň

Poté, co si Viktorka pojistila talentovaného záložníka Alexandra Sojku novým tříletým kontraktem, nehlásí z Plzně žádná zranění. Největší rozruch samozřejmě vyvolal výborný výkon Pavla Šulce v reprezentaci a aktuální zprávy ze Španělska, kde se spekuluje o zájmu Getafe. Trenér Koubek jinak může být se stavem svého mužstva spokojen a v klidu se připravovat na první zápas, který čeká Plzeň ve Frankurtu. Západočeský klub bude hrát 26.9. od 21.00 hod.

FK Mladá Boleslav

Středočeský klub přišel před několika dny se zprávou, že do funkce ředitele sportovního vývoje přichází Josef Jinoch. Ten se vrací po několika letech do známého prostředí a netají se ambicí dostat Mladou Boleslav mezi nejlepší mužstva soutěže. Jednou z priorit, které si vytyčil, je zabudování mladých talentů do A-mužstva.

Mladá Boleslav se bude opírat o zkušenosti Marka Matějovského, ale spoléhat se bude především na skvělou formu Vasila Kušeje. Tým začne svou evropskou pouť v Arménii na půdě FC Noah. Středočeši budou přeci jen hrát Konferenční ligu na svém stadionu. Ten nesplňuje několik podmínek, ale po tom, co se Mladá Boleslav odvolala a požádala o výjimku, bylo jí vyhověno. V případě zamítnutí byla varianta pro domácí duely v Hradci Králové.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz