Hlavní obsah
Sport

Kania opustil sociální sítě. Reakce na debakl v severočeském derby?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut

Ondřej Kania v posledním týdnu zažívá jedno z nejtěžších období. Jako ambiciózní majitel klubu se musel přenést přes prohru 5:0 v severočeském derby.

Článek

Šéf Liberce čelil velkým nepříjemnostem po tomto nepovedeném zápasu a na sociálních sítích sklízel posměch od veřejnosti. Vše dospělo až k tomu, že si Kania smazal účet na sociální síti X, na které byl velmi aktivní od svého působení v roli majitele Slovanu.

Všechno odšpuntovala velká mizérie domácích v dlouho očekávaném severočeském derby. Ondřej Kania již na začátku sezóny avizoval v pořadu Kudy běží zajíc, že Jablonec pro ně není konkurence, což pečetil fakt, že roli trenéra v Jablonci převzal právě ex trenér Liberce Luboš Kozel. V tomto derby šlo o velkou motivaci, avšak jednalo se o jednoznačný až historický debakl ve prospěch Jablonce, který zvítězil 5:0. Výsledek byl pro majitele Slovanu a jeho vedení obrovská rána, neboť jejich cíle v sezóně dosud nebyly dostatečně naplňovány, a to byla poslední kapka.

Po zápase k hráčům v kabině promluvil sportovní ředitel Theodor Gebre Selassie i majitel Kania. Ve VIP prostorech stadionu měl ostrý proslov i generální ředitel Jan Nezmar a hráči jen v tichosti poslouchali. Zanedlouho se do těchto prostor začalo dobývat několik jednotek fanoušků Slovanu. Chtěli po hráčích vysvětlení a promluvit si s nimi z očí do očí. Vše musela korigovat až přivolaná ochranka a policie.

Nejen tyto události donutili Ondřeje Kaniu se ke všemu vyjádřit a již druhý den na YouTube vzniklo video s názvem „Ondřej Kania po derby“, ve kterém popisoval, co hráčům v kabině on sám osobně sdělil. „Řekl jsem jim, že vím, že jsem v životě vítěz. Že jsem dokázal překonat velké překážky a vždycky zvítězil, ale že v nikom z nich to nevidím,“ řekl majitel Slovanu. Za svůj výstup na YouTube schytal Kania mnoho negativních a posměšných reakcí. Mnozí se shodovali, že žádný mediální výstup neměl Slovan vydávat a nelíbil se jim ani způsob komunikace směrem k hráčům.

Později v týdnu se na sociální síti X rozhořela diskuze kolem vedení Slovanu Liberec. Hlučín, který má s Libercem sehrát 30. října třetí kolo MOL Cupu, požádal o posunutí začátku zápasu na pozdější hodinu. Slovan však žádost zamítl, což potvrdil i výkonný ředitel Hlučína, Dušan Kašický. Majitel Slovanu Ondřej Kania na veřejnou prosbu hlučínského klubu nereagoval, a ještě téhož dne v tichosti opustil sociální sítě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz