Hlavní obsah

Karviná ztratila v Boleslavi dva body, domácí pokračují v remízovém prokletí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Miloš Mocák / 90 minut

Mladá Boleslav přivítala v nedělním odpoledni mančaft Karviné. Tým z města automobilů v posledních pěti zápasech čtyřikrát remizoval a prohrál se Slavií.

Článek

Body do Mladé Boleslavi tedy přibývají velmi pomalu a Bolka už potřebovala zabrat. Proti byl však ambiciózní tým trenéra Hyského, který v posledních pěti zápasech dvakrát vyhrál a prohrál pouze jednou. Navíc tento mančaft má v průměru míč v držení přes 60 % času a do tohoto zápasu již vyslal 181 střel na bránu. Bylo vidět, že aktuálně osmý tým tabulky nepřijel do Mladé Boleslavi darovat kůži lacino. Karviná předvádí atraktivní fotbal, který chtěla prezentovat i v tomto duelu.

Domácí začali sebevědomě. Stránský si to namířil sprintem přes padesát metrů a vystřelil. Lapeš však střelu ukryl do náručí. Mezitím za půlkou spadl David Moses z Karviné, který si zřejmě poranil sval na noze a řekl si o střídání. Místo něj vyslal trenér Hyský Davida Planku. O minutu později už mohlo být pro Karvinou zle. Kušej přistrčil ze strany míč na Maška, který vyběhnuvšího gólmana nepřekonal. Nutno dodat, že opakované záběry usvědčují gólmana Karviné, jak do Maška narazil, aniž by hrál míč. VAR ovšem mlčel. Zranění však bylo natolik vážné, že i Mašek musel střídat. Nahradil ho Matyáš Vojta. Oba trenéři tak v úvodu ihned vyčerpali střídání. Ve 12. minutě Memić unikl středem hřiště, ale domácí brankář jen zkontroloval střelu mimo. Chvíli poté kopala Karviná roh a nikým nekrytý Ražnatović hlavičkoval k tyči, ale Trmal byl v pozoru. A Ražnatović podruhé. Jeho obstřel po rychlé akci Karviné však minul bránu domácích.

V úvodní dvacetiminutovce hrstka věrných diváků v ochozech sledovala atraktivní zápas se střelami na obou stranách. Tu další si vytvořili pro změnu domácí, ale Ladra zblízka Lapeše nenachytal.

Bohužel při pohledu na (ne)obsazené sedačky se znovu ukázalo, že by se malý stadion v Boleslavi zřejmě nevyprodal ani zadarmo na Barcelonu. Fotbal zkrátka ve středočeském městě dlouhodobě netáhne!

Ale zpět k zápasu. Po nějakých šesti minutách nepřesností a boje ve středu hřiště se zase připomněli domácí. Konkrétně Kušej, který vystřelil do míst, kde stál připravený Lapeš. O chvíli později ztratil na půlce míč Suchý a hosté pádili ve třech proti jednomu. Jenže Giannis-Fivos Botos volil střelu místo přihrávky na úplně volného Memiče. Ta mířila vysoko nad. Deset minut před koncem poločasu vystřelil Memić, ale Trmal míč vyrazil. No a znovu bylo rušno na druhé straně. Kušej unikl po levé straně, předložil balon před prázdnou bránu, ale obránci ho uklidili včas do bezpečí. Pak se o vzruch zase postarala Karviná, kdy zakončující Memić vystrašil Trmala. Na branku se tak nadále čekalo. O další pokus skórovat se postaral Kušej. Mířil ale znovu nad. Další šance domácích po přízemním centru Marečka. Adresáta však nenašel. Najednou přišel z nenápadné akce tzv. šatňáček. Vasil Kušej poslal na kraji hřiště přihrávku na Marka Suchého, ten posunul na Matyáše Vojtu, který přízemní střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu. 1:0!

Po prvním poločase vedla Mladá Boleslav o gól. Karviná hrozila hlavně z rychlých brejků, které měla hodně nebezpečné. Statistika hovořila o tom, že byl zápas v první půli velmi vyrovnaný. 55 % / 45 % držení míče a na střely 9:9. Hrál se rychlý a atraktivní fotbal.

Foto: Miloš Mocák / 90 minut

Do druhé půle už nenastoupil Ražnatović, místo něj naskočil Emmanuel Ayaosi.

A právě Ayaosi se uvedl střelou. Trmala nepřekvapil. V další akci Karviné se k míči dostal opět Ayaosi, ale jeho slabá střela v záklonu nemohla mít šanci na úspěch. Tento hráč ale hru Karviné oživil a ta se pomalu zabydlovala na půlce domácích. Další zakončení Ayaosiho mířilo jen do rukavic Trmala. Karviná za to vzala a vyrovnání viselo ve vzduchu.

Přišlo v 57. minutě. Autorem byl Amar Memić. Středem hřiště dostal krásnou přihrávku do běhu mezi obránce a uklidil míč k tyči. 1:1. Chvilku po rozehrání si lehl na trávník Patrik Čavoš, který si přivolával ošetření. Hřiště opustil na nosítkách. Vystřídal ho Sebastian Boháč. To byly další vrásky na čele pro Martina Hyského, kterému se zranil již druhý hráč základní sestavy. Za Boleslav si šli odpočinout Stránský s Marečkem a nastoupili Fulnek se Sakalou. 67. minuta a utažená rána Fleišmana na zadní tyč. Trmal musel na zem. Na druhé straně vystřelil Ladra, ale i Lapeš se překvapit nenechal. V 81. minutě vnikl do pokutového území Vasil Kušej, kterého fauloval Endl. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil Patrik Vydra, který to s razancí fakt nepřehnal a poslal spíše malou domů. Lapeš si bez problémů poradil. Pro lepší Karvinou by to bylo hodně kruté. Za tři minuty se šikovně uvolnil Planka v pokutovém území, ale vystřelil nad. Střela za vápnem od Botose také nemířila mezi tři tyče. Karviná si šla za vítězstvím a Boleslav ve druhé půli jen přihlížela, jak se to na ni valí. Paradoxně v poslední minutě mohli rozhodnout domácí, ale Ladra mířil nad břevno. To byla poslední akce výborného duelu, ke kterému přispěl kvalitním výkonem i hlavní rozhodčí, který pouštěl hru na obou stranách po celý zápas.

Atraktivní zápas, spousta střel, šancí, náznaků, kde se Karviná nejen soupeři vyrovnala, ale byla lepší. Nedokázala se ovšem prosadit v zakončení. Mladá Boleslav herně stíhala Karvinou jen v prvním poločase, ale po srovnání stavu už bylo na hřišti jen jedno mužstvo, a to to hostující. Oproti tomu domácí mohli rozhodnout z penalty a v poslední minutě i Ladra, ale ani oni neuspěli. Zápas tak skončil remízou. Pro Boleslav další v řadě. Karviná znovu potvrdila, že její předešlé výkony nebyly náhodné, a odváží si zaslouženě další bodík do tabulky.

Foto: Miloš Mocák / 90 minut

Mladá Boleslav – Karviná 1:1

Karty: 27. P. Vydra (MBL)

Neproměněná penalta: 83. P. Vydra (MBL), brankář Lapeš zneškodnil

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:7.

FK Mladá Boleslav: Trmal – T. Král, Suchý (C), Králik – Kostka, Stránský (61. Fulnek), P. Vydra, D. Mareček (61. Sakala) – Kušej, Ladra – Mašek (9. Vojta, 80. Jawo).
Náhradníci: Mikulec – Langhamer, Matějovský, Donát, Pulkrab, Andrej Kadlec, Buryán.
Trenér: Brännström.

MFK Karviná: Lapeš – Vallo (86. Singhateh), Endl, Krčík, Fleišman (C) – Čavoš (61. Boháč), Moses (6. Planka) – Ražnatović (46. Ayaosi), Botos, Memić (86. Vinicius) – Vecheta.
Náhradníci: Schovanec, Knobloch – Samko, Svozil, Ezeh, Mikuš.
Trenér: Hyský.

Rozhodčí: Berka – Vlček, Kotalík – Szikszay (video).

Diváci: 1490

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz