Hlavní obsah
Sport

Komentář 90 minut Karla Krejčího: Slezské derby bez gólu, Karviná nevyužila dlouhou přesilovku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Petr Boráň

Ve středu se v dohrávce 3. kola Chance Ligy střetla Karviná s Baníkem Ostrava a my přinášíme komentář našeho tradičního glosátora Karla Krejčího k tomuto napínavému slezskému derby.

Článek

Slezské derby vítěze nepřineslo, když se fotbalisté Karviné a Baníku Ostrava v dohrávce 3. kola Chance Ligy rozešli smírně 0:0, čehož mohou litovat především domácí. Ti totiž po hloupém vyloučení Prekopa hráli od 38. minuty dlouhou přesilovku. Dobýt svatyni Baníku ale nedokázali, navíc v závěru putoval předčasně do šaten i jejich kapitán Svozil.

V úvodu prvního poločasu Karviná začala aktivněji, vytvořila si několik střeleckých příležitostí, ale gól se jí vstřelit nepodařilo, když Baník podržel brankář Markovič nebo zakončení domácích bylo nepřesné. Klíčový okamžik přišel ve 38. minutě, kdy se nechal zbytečně vyloučit hostující útočník Prekop. Pár chvil poté se ovšem Baníku podařilo vytvořit si svoji největší šanci zápasu. Hostující Tanko postupoval ze strany na domácího brankáře Lapeše, ale ten ostravského útočníka vychytal. Tohle byl v mých očích rozhodující okamžik zápasu.

Oslabený Baník pak po přestávce pozorně bránil a čekal na brejky. Po jednom z nich si po centru Ewertona z pravé strany málem vstřelil vlastní branku domácí stoper Svozil. Karviná pak v závěru soupeře zatlačila, ale střídající Ezeh trefil v 87. minutě hlavou pouze tyč, a tak utkání skončilo dělbou bodů.

Utkání se odehrávalo ve skvělé kulise před vyprodaným stadionem a jediné, co zápasu chybělo, bylo koření fotbalu, tedy góly. Myslím, že konečná remíza je spravedlivá, ale hlavně domácí mohou litovat toho, že nedokázali využít dlouhou přesilovku. Může je však těšit alespoň to, že poprvé v této sezóně bodovali na svém stadionu. Bez bodu na domácí půdě už tak v Chance Lize zůstávají pouze České Budějovice. Ostrava sice ve slezském derby nezvítězila, ale potvrdila alespoň svoji příznivou bilanci proti Karviné, se kterou v posledních devíti duelech v nejvyšší soutěži utrpěla jen jedinou porážku.

Pomyslným vítězem tohoto zápasu se v mých očích stal karvinský Moses, který hrál osobku na Ewertona a povedlo se mu tohoto nejnebezpečnějšího hráče soupeře ubránit a zápas mu svým způsobem znechutit. Je to možná i recept pro ostatní kluby, jak eliminovat tohoto klíčového hráče Baníku a otupit největší zbraň Ostravanů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz