Hlavní obsah
Sport

Komentář Jana Lajbla: Sparta zveřejnila cenu vstupenek na Ligu mistrů. Pro rodiny jsou drahé!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Štěpina / 90 minut

Po euforii z postupu do Ligy mistrů nastoupila Sparta proti Hradci Králové. Někdy tým, který hraje pohárový zápas, následný ligový nezvládne. Vzpomeňme nyní na Slovan Bratislava, který dostal v lize pět gólů! Naštěstí Sparta zápas v Hradci zvládla.

Článek

Nyní bude reprezentační pauza, ve které se může soustředit na přípravu a případně ještě zabojovat na přestupovém trhu.

Sparta musela nahradit zraněného Španěla

Spartu tlačila nejvíce bota v obraně poté, co se vážně zranil Imanol García. Na to pražský klub reagoval nákupem Eliase Cobbauta, který přichází z italské Parmy. Ten loni odehrál dobrou sezonu, kdy byl na hostování v belgickém Mechelenu. Snad Sparta ví co dělá, protože kariéru tohoto belgického fotbalisty provází častá zranění. V sezoně 2018/19 měl jedno dlouhodobé ještě v dresu Anderlechtu. Tam strávil ještě dvě sezony, ale v ročníku 2020/21 měl další dlouhodobou zdravotní absenci. V roce 2021 spadnul do italské Serie B, kde v dresu Parmy patřil do základní sestavy. Poslední štací byl již zmíněný a jeho rodný Mechelen, se kterým obsadil konečné osmé místo v tabulce. Nyní se může těšit na Ligu mistrů v dresu Sparty, která ho v pondělí představila jako novou posilu do zadních řad.

Případ Vitík a odchod Kuchty

Další diskutované téma z posledních dní byl přestup Martina Vitíka do jedné z Top 5 lig v Evropě. V televizním rozhovoru řekl, že pokud nastoupí v Hradci, zůstává ve Spartě. To se přesně stalo a tím veškeré spekulace ke stěhování tohoto obránce, minimálně pro toto přestupové období, skončily.

Mezitím v minulém týdnu odešel Jan Kuchta, který si v prvním zápase v dánském Mydtjyllandu připsal asistenci a uvedl se nejlepším možným způsobem. Sparta mu poděkovala za dva roky, ve kterých se nesmazatelně zapsal svými výkony pod dva ligové tituly.

Spekulace se nenaplnily

V holandských médiích se objevila zpráva o zájmu bývalého trenéra Sparty Briana Priskeho, který prý hodně stojí či stál o Asgera Sørensena. Tento transfer je zřejmě zbožným přáním právě Priskeho, protože Sparta by posílila konkurenta na kterého narazí v Lize mistrů. Pokud odmítla lukrativní nabídky na Martina Vitíka, dala jasně najevo, že nyní upřednostňuje sportovní stránku před finanční. Priske se nadále bojí odchodu Dávida Hancka, o kterého prý stojí Atlético Madrid. Navíc se o dalšího obránce Lutsharela Geertruideho zajímá anglická Aston Villa.

Jméno, které často rezonovalo v médiích, a to téměř celé léto, je Ondřej Lingr. V jisté době se hovořilo i o zájmu Sparty, ale nakonec se drobný záložník jako nevytížený hráč vrací do Slavie Praha. I po výměně trenéra nedostával Lingr ve Feyenoordu důvěru. Cena jeho přestupu se má pohybovat okolo 2,2 milionů eur (zhruba 55 milionů korun).

Bývalý kapitán Krejčí v Gironě nenastupuje

Nemohu samozřejmě vynechat soužení bývalého kapitána Sparty Ladislava Krejčího, který si určitě od přestupu do španělské Girony sliboval více, než pouhé vysedávání mezi náhradníky. I fanoušci španělského mužstva se začínají ptát, proč klub zaplatil velké peníze za hráče, který sleduje zápasy do této chvíle pouze z lavičky. Deset minut, které si Ladislav Krejčí připsal, snad ani nestojí za komentář.

Pro obyčejné fanoušky s rodinami jsou vstupenky drahé

Poslední téma, které rezonuje mezi fanoušky Sparty, je zveřejněná cena vstupenek na domácí zápasy v milionářské Lize mistrů.

Sparta neumožnila fanouškům nákup vstupenek na všechny domácí zápasy najednou. Prý se tak stalo kvůli překupníkům, proto se volila cesta prodeje pouze na jednotlivá utkání. Rozdíl v cenách je v tom, koho chcete vidět. Permanentkáři budou mít 20% slevu na nákup. Faktem zůstává, že i ostatní kluby zveřejnily ceny, které jsou těm sparťanským velmi podobné. Například fanoušci Girony zaplatí za zápas s Feyenoordem od 60 eur (1500 Kč) do 116 eur (2900 Kč). Většina protivníků, na které Sparta narazí, však zvolila prodej kompletních balíčků na domácí zápasy.

Upřímně, pokud vezmu rodinu na Inter Milán a budu chtít sledovat zápasy z hlavní tribuny, dám 12000 korun jen za vstupenky. K tomu si musím připočítat nějaké občerstvení, cestu přes půlku republiky. To bude pro spoustu fanoušků velmi drahé fandění! Myslím si upřímně, že Sparta trochu přestřelila. Na Liverpool, v březnu vedoucí celek Premier League, stály vstupenky od 1100 – 2300 Kč, což je blíže k cenám na zápasy se Salzburgem a Brestem!

Ceník vstupenek na jednotlivé týmy v LM:

Salzburg/Brest – I. 2000,-, II. 1500,-, III. 1000,-

Inter/Atlético – I. 3000,-, II. 2250,-, III. 1500,-

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz