Hlavní obsah

Komentář Máry z Ďolíčku: Chátrající tvrz? Soupeři si z Ďolíčku věčně odvážejí body. Na počkání!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tadeáš Kubín / 90 minut

Mohla to být krásná obědová neděle v Ďolíčku, která patřila všem otcům. Bohemka byla proti hostům z Mladé Boleslavi mírným favoritem, ale tato role nám už dlouhá léta nesvědčí, zejména na domácím trávníku u Botiče.

Článek

Konečná remíza 2:2 je zklamáním, ale mohlo být mnohem hůř. Mára z Ďolíčku je po dvou týdnech opět tady.

V Ďolíčku nám to pořád nejde

Ostrava, Sparta, Jablonec, Slavia a teď Mladá Boleslav. To je výčet soupeřů, kteří v letošním ročníku Chance Ligy zavítali do našeho chátrajícího chrámu. Máme z těchto pěti střetnutí pouhé čtyři body. S Bolkou přibyl do tabulky domácích zápasů Bohemce pouze dietní bod. Je plichta málo nebo odpovídá průběhu hry?

Když budu mluvit za sebe, je to velké zklamání. Bolka byla suverénně nejhorší mančaft, který letos u nás hrál. Možná i nejhorší za celý kalendářní rok. Soupeř předvedl v prvním poločase jednu dobrou akci a po první poločase vedl. Bohemce se ale poprvé v sezoně povedlo vytěžit alespoň bod ze zápasu, ve kterém se protivník dostal do vedení. To je určitě plus, že to hráči v hlavách nezabalili. I kouč Jarda Veselý na tiskovce spíše chválil, než kritizoval. Fotbal se hraje na výsledek, ale musím říct, že se mi první půlka z fotbalového hlediska líbila. Jen tomu z pohledu klokanů zas a znovu chybělo koření fotbalu, gól!

Hodnocení zápasu? Boleslav byla hrozná! Přesto jsme rádi za remízu

Druhé dějství bylo z naší strany dost urputné, křečovité a s velkým množstvím laciných ztrát. Dvacet minut nám trvalo, než jsme se dostali pořádně do hry. Bolka si hrála to svoje, zdržovala a dopředu se příliš nehnala, díky Bohu. Každý rychlejší úprk Kušeje, Ladry nebo Maška dost zaváněl průšvihem.

Naštěstí jsme zničehonic v 65. minutě krásnou akcí vyrovnali. Aleš Čermák vyslal hezký míč za obranu na Vencu Drchala, který poslal střílený pas na zadní tyč a tam si výborně naběhl náš odchovanec Vláďa Zeman a vyrovnal. Takhle si představuji náběhy na zadní tyč. Zéma to ostatním spoluhráčům názorně předvedl, jak by to frajer z ligy měl dělat a zakončit. Pochvalu ale zaslouží všichni tři.

V té chvíli byla Bohemka na koni a stačilo škodovku pouze dorazit vedoucím gólem. Bohužel se tak nestalo, protože si ráz utkání vzalo do ruky video. Deset minut před koncem vznikla v našem pokutovém území nepřehledná situace a zdálo se, že rukou zahrál boleslavák i náš Matěj Hybš. Hlavní rozhodčí, jehož jméno ani neumím správně napsat, ale všichni samozřejmě víme, kdo to byl, nejprve zapískal ruku soupeře. Svou chvíli slávy chtěl asi i rozhodčí u videa, pan Zelinka. Po třech přerušených minutách a shlédnutí VARu ukázal sudí Szikszay na penaltu. Vydra ji proměnil a nesportovním gestem na náš kotel oslavil vedoucí gól zoufalého soupeře. V té chvíli jsem si říkal ,,tak to je konec!“.

Naštěstí spravedlnost existuje a karma to panu Vydrovi vrátila. V nastavení přišla ,,pětka“ i pro Bohemku. Szikszay ji nařídil bez nápovědy a míč si v 94. minutě vzal bahrajnský princ Yusuf. Gólman Trmal ho zná, protože Yusuf přišel před sezonou právě z Boleslavi. Měl jsem v kotli obavu, že mu čapák pentli chytne. Duel jsem sledoval tradičně z kotle. V tu chvíli jsem se otočil na své kamarády a říkám jim ,,takže nejen, že budu naštvaný z prohry s Bolkou, ale budu ještě více, protože Yusuf navíc nedá pětku!“ Skutečně ji nedal, ale vůbec poprvé jsem viděl našeho hráče po nezdaru dokopnout míč do sítě. Chybělo málo, a z posledního jedenáctého rohu v zápase jsme dali i vítězný gól.

Bod beru, ale mé zklamání je silnější, než radost ze šťastného vyrovnání v nastavení. Boleslav byla šílená a bod je prostě málo. Náš výkon byl dobrý, Trmal výborný a naše koncovka slabá…

Foto: Tadeáš Kubín / 90 minut

Yusuf

Hráči nechodí na zadní tyč. Zéma je zelenobílá výjimka

O čem jsem psal v odstavci výš. Vláďa Zeman perfektně naběhl, zavřel zadní tyč a dal gól. To byla světlá výjimka. Nebezpečných centrů jsme v zápase měli několik. Ale hráči prostě nedoběhli prudký míč, vlastně tam ani nikdo v té chvíli nebyl. A tak kulatý nesmysl se koulel do pokaždé mimo dostřel nebo do autu. Je to velká škoda, poněvadž rozhodujícím faktorem utkání bylo, že se Bohemka nedostala do vedení.

Nejlepší poločas v zelenobílém dresu odehrála letní posila – Dominik Pleštil. Po pár vteřinách ukázal svým průnikem svou rychlost a dravost a proč si ho kouč Veselý do Bohemky přivedl. Chybělo pár centimetrů a Pleštil skóroval. Po čtyřech minutách ovšem dostal zbytečnou žlutou kartu a postupně mu padal řetěz. Bál jsem se rudé kartičky, té se bál i náš trenér. O poločase ho vystřídal, nikoliv pro špatný výkon, ale právě pro hrozící vyloučení.

Do hry se po pauze dostal Honza Kovařík, Aleš Čermák a Vláďa Zeman. Střídající hráči tentokrát týmu pomohli. I když Kova umí odehrát daleko lepší zápas, tomu to příliš nesedlo. Od Čermáka si slibuju v sezoně daleko více, snad začne dělat nějaká čísla. O Zémovi nemá cenu hovořit. Takhle si představuji opravdového klokana. Lítá, bojuje, přidá fotbalovost a i nějaký gól. Jen tak dál.

Takže borci, zavírat zadní tyč a branek bude víc!

Anketa

Jaké místa v tabulce budou okupovat fotbalisté Bohemians po podzimní části Chance Ligy?
Do 6. místa
0 %
Do 10. místa
66,7 %
Do 13. místa
33,3 %
Na barážových pozicích
0 %
Celkem hlasovali 3 čtenáři.

Na Stínadlech pro nás začíná období pravdy

Na konci tohoto týdne nás čeká nedělní zápas od 13:00 na teplických Stínadlech. Bude to hodně důležité utkání, jak pro nás, tak i pro Teplice. Bohemka se nachází na jedenáctém místě a má o tři body více než její budoucí soupeř. V dohledné době náš čekají soupeři, se kterými bychom měli začít bodovat naplno. Ale všichni dobře víme, že pokud nastupujeme do zápasu v roli mírného favorita, vždy je lepší sázet proti nám.

Pevně věřím, že navážeme na uhrané čtyři body z posledních dvou zápasů a v Teplicích předvedeme dobrý výkon a odvezeme si vítězství. Všichni pojeďme do Teplic! Období pravdy nám začíná!

Ať žije Bohemka, jediná milenka!

Mára z Ďolíčku

Foto: Tadeáš Kubín / 90 minut

Fanoušci Bohemians

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz