Hlavní obsah
Sport

Komentář Nicolase Riga: Jaký byl vstup Baníku do ligy? A co Hapal?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Lukáš Bizoň

Baník Ostrava vstoupil do nové sezóny s výrazně lepšími výkony na domácím hřišti a pevnou obranou, ale stále bojuje s neefektivním útokem. Klub nadále hledá spolehlivého střelce, který by dokázal rozhodovat zápasy.

Článek

Obrana je pevná, ale skřípe to v útoku

Baník má za sebou první kola Chance Ligy a také krátké pohárové tažení Evropou. Začal bych pozitivně, a to výrazně zlepšeným domácím projevem. Konečně doma Ostravané neztrácejí body, herní projev je ve většině případů velmi dobrý a obrana pevná. To jsou všechno velmi solidní zlepšení oproti minulému roku. Bohužel musím poukázat na tragickou finální fázi, která Baník trápí od začátku přípravy, až do zápasu se Slováckem, kde byl Baník poprvé tuto sezónu byli produktivní a dokázali zlomit výsledek na svou stranu. Přesto mohlo padnout více gólů.

Kodaň byla víc než hratelná


Určitě je třeba slezský klub pochválit za pohárový dvojzápas s Kodaní. Za sebe si troufám říct, že v součtu byli lepším týmem a k vypadnutí nemělo dojít. Bohužel přáno nebylo a hlavním úkolem je se znova probojovat do Evropy a nečekat dalších 14 let.

Hapal ven! Nebo ne?


V loňské sezóně se neslo mnoho kritiky na adresu hlavního kouče Pavla Hapala. V mnoha případech jsem s tím souhlasil, ale musím říct, že letos je ostravský herní projev výrazně lepší, jak individuálně, tak týmově. Hlava mužstva také výrazně zlepšila střídání, která nyní nepřicházejí pozdě a jsou ve většině případů velmi správná, k čemuž mohl přispět i nový asistent na lavičce Baníku. Po období působení Hapala v Baníku mám poprvé pocit, že tým má nějakou tvář. Že chtějí vyhrávat a nebojí se hrát s nikým. Velmi sympatické výkony s Kodaní a ubojované výhry s Jabloncem a Hradcem jsou toho důkazem. Tyto zápasy by Baník loni zremizoval nebo prohrál.

Změny jsou ale potřeba


Na trenérském postu Ostravu podle mého bota netlačí. Chybí však zabiják ve vápně. Je možné, že se vyklube z Prekopa, který se jeví velmi bojovně a na Slovácku vstřelil první ligovou branku. Typologicky podobný Prekopovi je Kubala, který se stejně jako v minulém ročníku hodně trápí, nemá formu a je to poznat. Stejně jako Kubala je z formy i loňský střelec Tanko. A tak stále visí ve vzduchu otázka, zda zbavit se Almásiho nebylo poněkud unáhlené.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz