Hlavní obsah
Sport

Krajánci v ligách. Mizérie, štěky. Debuty v Turecku, asistence Janoška, Souček pod palbou kritiky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NAC Breda / se souhlasem

Chance liga byla o víkendu z důvodu trvalého deště odložena, ale okolní ligy svůj program nerušily. Po hříchu po nepovedeném reprezentačním srazu většina českých borců v zahraničí paběrkuje…

Článek

Anglie – Premier League

Ani na držáky z Východního Londýna už není takový spoleh, jako dříve. Tomáš Souček odehrál na hřišti Fulhamu jen 1. poločas a šel ze hřiště. Následná kritika naštvaných fanoušků na jeho výkon oběhla internet. Místo v sestavě ztrácí Vladimír Coufal, který v derby naskočil do hry v 57. minutě místo zraněného Edersona. West Ham v závěru zachránil bod, když na Craven Cottage remizoval 1:1.

Anglie – Championship

Burnley zvládlo zápas v Leedsu i v deseti lidech, výhru 1:0 ale sledoval brankář Václav Hladký jen z lavičky.

Německo – Bundesliga

V duelu mezi Hoffenheimem a Leverkusenem mohlo teoreticky nastoupit hned šest Čechů. Nakonec se na hřiště dostal jen domácí bek Pavel Kadeřábek a na čtyři minuty hostující Patrik Schick, který vystřídal hrdinu zápasu Victora Boniface. Bayer odčinil prohru s Lipskem a zvítězil 4:1. Robin Hranáč a Matěj Kovář proseděli zápas na střídačce a Adam Hložek s Davidem Juráskem jsou zranění.

Mizerná sezona Tomáše Čvančary pokračuje, jeho Mönchengladbach prohrál doma se Stuttgartem 1:3 a bývalý útočník Sparty naskočil do hry v 76. minutě. Moc toho už ale ve hře nestihl.

Německo – II. Bundesliga

Hamburk si doma pohrál s Regensburgem výsledkem 5:0, ale Adam Karabec nebyl ani na střídačce. Výhru si připsal i Norimberk, ale ani zde nebyla výrazná česká stopa. Michal Ševčík nebyl ani na střídačce a Ondřej Karafiát naskočil do hry ve 103. minutě jako taktické střídání… Tomáš Kalas z Schalke nebyl ani na střídačce, a tak nejvýraznější minutáž měl Filip Kaloč z Kaiserslauternu, který naskočil do hry v 60. minutě. Prohře 3:1 na hřišti Hannoveru ale nezabránil.

Turecko – Superliga

Ostrý start v těžké atmosféře má za sebou Václav Jurečka v Rizesporu, ale jeho nový klub prohrál 0:5 na hřišti Galatasaraye. Smolný debut prožil i Antonín Barák, Kamispasa nestačila na další silný tým Fenerbahce (0:2). Oba bývalé slávisté naskočili do hry v průběhu druhé půle.

Španělsko – La Liga

Ladislav Krejčí viděl opět jen z lavičky kouzla Yamala a spol., když Girona prohrála doma s Barcelonou 1:4. Vydařený začátek sezony má za sebou naopak Alex Král. Odehrál celý zápas a Espanyol Barcelona porazil díky hattricku Puada 3:2 Alavés.

Nizozemsko – Eridivisie

Jediným Čechem, který si zapsal asistenci o víkendovém programu, je Dominik Janošek. Ke gólu vybídl Kostorze a Breda si připsala druhou výhru v ročníku. Eridivisie vede bez ztráty bodu PSV Eindhoven.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz