Hlavní obsah
Sport

Léčba Strakou nezabrala, Dynamo po hororovém prvním poločase podlehlo Pardubicím

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Jager

Dva zápasy, na kontě 0 bodů, hrozivé skóre 0:6. Vedení Českých Budějovic po prohře na Slavii odvolalo trenéra Lercha, na jehož místo přišel legendární František Straka. Dynamo s novým trenérským štábem na úvod přivítalo na svém trávníku Pardubice.

Článek

Před samotným utkáním proběhla minuta ticha na uctění památky bývalého hráče Jihočechů Zdeňka Prokeše, který zemřel v minulých dnech. Pochmurná nálada se přenesla i do úvodu zápasu, i Pardubice totiž nezažívají ideální vstup do nového ročníku, rovněž mají na svém kontě velkou nulu, co se týče bodů. Vše se začalo měnit v desáté minutě, kdy se poprvé měnilo skóre. Hostující Jan Kalabiška utekl po levé straně a jeho nadýchaný centr si hlavou srazil do vlastní brány stoper Nicolas Keckeisen. Jeho gól by se bezesporu líbil i legendárnímu nizozemskému útočníkovi Robinu Van Persimu, který podobně pálil na mistrovství světa, avšak na rozdíl od hráče Českých Budějovic, trefil tu správnou bránu.

Po třech minutách mohlo být bleskově srovnáno, Samuel Šigut se dobře zorientoval na malém vápně, jenomže jeho pokus byl nakonec sražen pouze na rohový kop. Stejný hráč to o minutu později zkoušel ještě jednou, jeho střela ovšem neměla gólové parametry. To Pardubice naopak mířily do černého. Po přihrávce na pravé straně se k míči dostal Zlatohlávek, jehož přesný pas uklidil do brány Jan Kalabiška. A to navíc z hostující strany nebylo vše. Po dalším smrtícím protiútoku se ke kulatému nesmyslu dostal na hranici vápna Vojtěch Patrák, který zasekl, obhodil si tím Havla a následně i s pomocí teče dostal míč za bezmocného Fendricha potřetí. Krátce před odchodem do šaten mohly Pardubice udeřit ještě počtvrté, ten ovšem v gólové pozici hlavou tentokrát minul. František Straka zažil při své premiéře poločas hrůzy, jeho Dynamo prohrávalo 0:3.

 Na úvod druhé půle přišel na trávník Tranziska místo Kotuly, Jihočeši tím i změnili své rozestavení, začali hrát na tři stopery vzadu. Změna začala přinášet své ovoce, Dynamo bylo aktivní, hodně se tlačilo směrem dopředu, navíc dostávalo k dispozici i standardky. Po necelé hodině hry se po jedné z nich posílal střílený centr do vápna agilní Šigut, defenziva Východočechů míč odrazila pouze k volnému Vincentu Trummerovi, jenž se stal prvním střelcem Českých Budějovic v této sezóně. O chvíli později už to mohlo být pouze o gól. Zprava znovu posílal hezký balon do vápna Šigut, míče se ujal volný Jakub Tranziska, Budínský jeho pokus ovšem reflexně vykopl.

Čtvrthodinu před koncem se do zakončení znovu dostal střídající Tranziska, který balon trefil krásně po centru Marvise, k jeho smůle ovšem svůj pokus poslal jen do břevna. Domácí poté reklamovali ruku Tischlera v pokutovém území, celou situaci pochopitelně řešil i VAR, avšak hlavní rozhodčí Petřík pokutový kop nenařídil. Pardubice se s postupem času více zaměřily na defenzivu, České Budějovice to tak měly s přibývajícím časem hodně složité. V 89. minutě přesto mělo Dynamo na kopačce kontaktní branku, Jan Suchan si ve vápně vzal pro sebe balon, bohužel pro něj trefil jen na brankové čáře stojícího Tranzisku, velká smůla pro domácí tým. V šesti nastavených minutách už se toho příliš neodehrálo, České Budějovice tak nadále čekají na první body v nové sezóně, Pardubicím podlehly 1:3.

SK Dynamo České Budějovice – FK Pardubice 1:3

Branky: 58. Trummer – 10. Keckeisen (vla.), 18. Kalabiška (Zlatohlávek), 23. Patrák (Huf). Rozhodčí: Vokoun – Mokrusch, Zoufalý. ŽK: 21. Kotula (CEB), 73. Hubínek (CEB) – 39. Noslin (PCE), 69. Zlatohlávek (PCE), 79. Tischler (PCE), 86. Vacek (PCE). Diváci: 3612.

Držení míče: 60 % : 40 %. Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:11

SK Dynamo Č. Budějovice: Fendrich – Kotula (46. Tranziska), L. Havel, Keckeisen (37. Čoudek), Trummer – Hubínek – Šigut (81. V. Hora), Suchan, Martin (55. M. Čermák), Zíka (55. Ogiomade) – Ondrášek (C).

FK Pardubice: Budinský – Surzyn, Jindra, Noslin (65. Vacek), Kalabiška – Polyák, Solil (C) – Leipold (60. Tischler), Zlatohlávek (78. Míšek), Patrák (60. Sychra) – Huf (65. Yahaya).

Rozhodčí: Petřík – Machač, Volf.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz