Hlavní obsah
Sport

Mladá Boleslav zničila Hapoel ve druhém poločase a postupuje

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Miloš Moc

Po úvodní domácí remíze s Beer Ševou nastoupili svěřenci trenéra Holoubka k odvetě, která se hrála v bulharském azylu v Loveči, kvůli válečnému konfliktu v pásmu Gazy.

Článek

Vítěz dvojzápasu se utká s maďarským Paksem. Zápas téměř před prázdným tribunami vůbec nenapovídal důležitosti utkání. A ti, co nepřišli, rozhodně litovali.

Ihned po rozehrání zkoušel rychlý útok, v poslední době dobře hrající Kušej, ale Hapoel jeho výpad zastavil. Jinak se v prvních minutách odehrávaly tvrdé souboje a bojovalo se o každý míč.

V 9. minutě zastavila technickou střelu Kušeje tyč! Domácí gólman Eliasi by jistě nedosáhl. A opět platilo okřídlené „Nedáš, dostaneš“. O chvíli později centr z levého křídla přizvedává Buryán přesně na hlavu Ahmada a ten u bližší tyče neomylně střílí první gól zápasu.

Mladá Boleslav nechtěla zůstat pozadu a o čtyři minuty později Kušej zahrává rohový kop, který si našel Vydra, ale ani nadvakrát obranu neprostřelí. V 16. minutě Eliasi skákal k tyči po střele Ladry. Další pokus Ladry v 21. minutě, ale jeho hlavička končí pouze v náručí Eliase. Ve 23. minutě dává pokyn rozhodčí k občerstvení obou mužstev. 27. minuta a obrana Boleslavi hoří. Vše zachraňuje Trmal, který skokem pod nohy Hatuela zabraňuje takřka jistému gólu a dorážku Kangwy vykopává do bezpečí. V tomto úseku hry je Hapoel lepší.

Další střela Hatuela, která jen těsně minula tyč Trmalovy brány. Ve 32. minutě Kušej zkouší střelu na bližší tyč, ale Elias je opět připraven a vyráží míč na roh. V 36. minutě mohlo být ještě hůře. Hapoel se po jednoduché kombinaci dostává ke střele z hranice vápna, ale končí vedle Trmalovy brány.

Ve 42. minutě je s Bolkou zle! Když Turgeman hlavičkuje do sítě po centru Yosefiho z levé strany, na který Trmal nedosáhl, vypadá to, že je rozhodnuto. Po čtyřminutovém nastavení posílá hlavní sudí hráče do kabin. 45. minuta a Králík si od břevna sráží míč do branky při odkopu. Naštěstí sudí hru přerušil ještě před vlastním gólem. Pak to na druhé straně ještě zkouší Vydra, ale Eliasi drží nadále čisté konto. Boleslav mohla doplatit na neproměňování šancí

Ve druhém poločase naskočil Daniel Mareček, který vystřídal Lukáše Maška a také nastoupil Solomon John místo Jana Buryána.

49. minuta a jiskřička naděje pro Ml. Boleslav, když se po hlavičce, která míří do břevna, nejlépe zorientuje Ladra. 2:1!

Boleslav to najednou nakopne a začíná domácí zlobit. V 55. minutě centruje aktivní Ladra, míč prodlužuje Vydra a vypadá to, že se míč snáší k tyči, ovšem domácí gólman exceluje a zdánlivě ztracený balon vyškrabuje. O tři minuty později to zkouší Kušej a vybojuje roh. Po něm se míč snáší na malé vápno a Králík hlavičkou o zem vyrovnává. 2:2. V 62. minutě domácí dvakrát střídají a hra pokračuje. V 69. minutě zastavuje rychlý průnik Gordana Patrik Vydra. Jasná žlutá. 73. minuta a problém pro Beer Ševu. Červenou kartu dostává Tibi za ostrý faul před šestnáctkou. A rozhodčí pokračuje v mariáši. Další žlutou dostává za protesty Kings Kangwa. Přímého kopu se ujal Mareček, ale nádhernou střelou trefil pouze tyč. V 79. minutě se opět zaskvěl gólman Eliasi, který konečky prstů vytahuje Kušejovu střelu. Hosté jasně přebírají otěže zápasu a gól je na spadnutí. Naštěstí Boleslav nemusí čekat dlouho. Už o dvě minuty později Tomáš Ladra z přímáku střílí přesně k tyči a hosté zaslouženě vedou. Utkání je dost nervózní a hráči kupí nepřesnosti. Tři minuty před koncem řádné hrací doby mohlo být srovnáno, ale Trmal byl proti, když skvělým zákrokem vyrazil střelu do levého růžku své branky. Pak ještě Kangwa přestřeluje z přímáku Trmalovu branku a jde se do nastavení.

Nastavuje se pět minut. Hned v jeho úvodu najde Pulkrab přesnou přihrávkou Kušeje a ten korunuje svůj výborný výkon dorážkou do prázdné brány. 2:4. Domácí neunesou vývoj zápasu a když po šlapáku další červenou dostává domácí Šušenačev, je rozhodnuto. Nic na tom nezmění a žlutá pro Trmala, který si to šel od plic s faulujícím hráčem vyříkat. Domácí svůj katastrofální výkon ve druhém poločase korunují další červenou. Tentokrát ji dostává Elias Shai a zápas končí.

Po úvodních 45. minutách to vypadlo s Mladou Boleslaví špatně, ale za výkon ve druhém poločase zaslouženě postupují. Trenérovi Holoubkovi vyšla střídání. Vasil Kušej prokázal, že ho podzim zastihl ve vynikající formě, kterou opět potvrdil. Mladá Boleslav pokračuje v úspěšném tažení a zbývá ji poslední překážka. Výkon ve druhém poločase je příslibem, že se jí postup do základní skupiny může povést.

Hráč utkání: Vasil Kušej

Hapoel Beer Ševa – FK Mladá Boleslav 2:4 (2:0) Branky: 11. Ahmed, 42. Turgeman – 49. a 81. Ladra, 59. Králik, 90. Kušej. Rozhodčí: Jaanovits – Härsing, Roos – Tohver (video, všichni Est.). ŽK: Turgeman, Lopes, Blorian, Kangwa – Vydra, Trmal. ČK: 74. Tibi, 90.+3 Šušenačev, 90.+10 Elias (všichni Hapoel). První zápas 1:1, postoupila M. Boleslav. Hapoel Beer Ševa: Eliasi – Mizrahi, Blorian, Tibi, Lopes – Gordana, Kangwa – Ahmed (75. Bareiro), Yosefi (63. Elias), Hatuel (57. Ganah) – Turgeman (63. Šušenačev). Trenér: Kozuch. Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Králik, Fulnek – Langhamer (90.+7 Stránský), Vydra – Buryán (46. John), Mašek (46. Mareček), Kušej (90.+5 Matějovský) – Ladra (86. Pulkrab). Trenér: Holoubek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz