Hlavní obsah
Sport

Němec Toni Kroos se rozloučil s bohatou kariérou proti Španělsku porážkou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: FB Toni Kroos

Fotbalista ukončil profesionální kariéru jinak, než si přál. Na domácím Mistrovství Evropy podlehlo jeho Německo ve čtvrtfinále v prodloužení Španělsku. Pro šikovného záložníka to byl poslední zápas kariéry.

Článek

Hořký konec pro něj mohl skončit hned v úvodu zápasu, kdy Kroos ostře zajel do Pedriho, který následně musel vystřídat. Sudí byl shovívavý a nevyloučil jej.

Když na konci jara Toni Kroos oznámil, že tato sezóna bude jeho poslední v kariéře, překvapil tím celou fotbalovou Evropu. V letošním ročníku získal s Realem Madrid titul v La Lize a následně i prvenství v Lize Mistrů. Plánoval si zakončit kariéru výhrou na domácím EURU, ale to se mu bohužel nesplnilo.

Stopku mu i celému Německu vystavilo ve čtvrtfinále Španělsko, které vyhrálo 2:1 v prodloužení. On samotný odehrál ve svém posledním zápase ne příliš povedené utkání. Jen díky velké shovívavosti rozhodčího nedopadl jako slavný Zinedine Zidane.

Po zápase byl plný emocí, a svůj konec okomentoval:

„Dali jsme do toho všechno. Porážka bolí o to víc, že jsme byli tak blízko,“ povzdechl si Kroos v rozhovoru pro Magenta TV. „V tenhle okamžik převažuje vyřazení z turnaje, na konec kariéry teď nemyslím. Měli jsme společný sen, který je pryč.“

Toni Kross odehrál ve své kariéře neuvěřitelných 844 soutěžních duelů, z toho 113 zápasů na mezinárodní scéně. Do velkého fotbalu nakoukl v Hanse Rostock, odkud ho v roce 2006 jako šestnáctiletého mladíka vykoupil Bayern Mnichov. Rok 2009 a 2010 strávil v Leverkusenu na hostování. Pak se vrátil do Bayernu a v roce 2014 přestoupil za 25 milionů eur do Realu Madrid, kde nakonec odehrál celých deset sezón. 

Byl to geniální a elegantní fotbalista s precizní kopací technikou. Nebyl to žádný běžec, ale jeho hlavním atributem bylo, že vždy byl o tah dopředu a vždy měl přidanou hodnotu. Takových středopolařů po fotbalové mapě příliš neběhá a je škoda, že Toni Kroos ukončil už ve 34 letech veleúspěšnou fotbalovou pouť. 

Pokud si svůj konec nerozmyslí, tento podpis už pod žádnou novou smlouvou neuvidíme.

Foto: FB Toni Kroos

Toni Kroos podpis

Danke für alles, Toni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz